Menu Premium
Loading...

Pavilion krijgt een nieuwe trailer en details

Gamekings Redactie 20/06/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

We hebben de bekende termen als ‘first-person’ en ‘third-person’, maar ontwikkelaar Visiontrick komt met een nieuwe term. Zij noemen hun game namelijk een ‘fourth person’ puzzler. Visiontrick’s Pavilion krijgt een nieuwe trailer en details, waarin ook duidelijk te zien is wat ze met die term bedoelen.

Recentelijk werd er al een trailer gedropt van Pavilion waarin we gameplaybeelden te zien kregen en daar wordt vandaag een nieuwe versie van onthuld door Visiontrick, op het officiële PlayStation Blog. Ondanks dat de studio vorige week niet bij de E3 2014 aanwezig was, kregen ze het toch voor elkaar een klein beetje shine te pakken met een trailer op de PlayStation booth op de beursvloer. Ze hadden echter een limiet van zestig seconden, waardoor er iets geknipt moest worden. Vandaag wordt de nét iets langere originele versie laten zien.

Dat had een beetje karig geweest als dat het enige was, maar er worden ook nieuwe details van Pavilion onthuld. Gamers die Pavilion al even in de gaten houden, hadden de ontwikkelaars namelijk gevraagd om wat meer te vertellen over de gameplay. Deze bestaat uit drie componenten, waarvan de eerste het personage is waarmee gespeeld wordt. Volgens Henrik Flink, de oprichter en CEO van Visiontrick, moet het gedrag en de persoonlijkheid van dit personage goed in de gaten gehouden worden. Deze begrijpen is namelijk nodig om verder te komen in de game.

Het tweede component is de omgeving, met nadruk op de layout. Deze kan namelijk veranderen, wat invloed heeft op het avontuur van het personage. Verdere uitleg wordt niet gegeven, maar naar waarschijnlijkheid wordt bedoeld dat er meerdere routes mogelijk zijn in levels. De omgeving en het personage zijn te manipuleren door middel van het derde component, namelijk interactieve objecten. Uiteraard legt de trailer uit hoe we dit moeten zien.

De ontwikkelaars van Pavilion willen spelers eerder belonen voor oplossingen dan straffen voor fouten, waardoor ze met elke nieuwe puzzel ook een stukje informatie loslaten om de volgende puzzel te kunnen oplossen. Henrik Flink laat tevens weten dat ze de discussie rondom de ‘fourth person’ term leuk vinden. Hij legt uit dat ze hiermee bedoelen dat het personage slechts indirect bestuurd wordt, zoals bijvoorbeeld ook gebeurt in de klassieker Pac Man 2. Er is echter nog een reden om deze term te gebruiken, maar deze laat Hendrik Flink niet los om spoilers te voorkomen.

Al met al wordt er op deze wijze aardig wat duidelijk over Pavilion. We moeten het wel nog even doen zonder releasedatum. De game verschijnt ergens dit jaar op de PlayStation 4 en PS Vita.
Pavilion krijgt een nieuwe trailer en details

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch