Menu Premium

Pathé Thuis is nu ook beschikbaar op de PlayStation 3

Karim Shehata 06/02/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

De PlayStation 3 en de Xbox 360 zijn op de eerste plaats natuurlijk platformen om op te gamen, maar er is veel meer mogelijk op deze consoles. Zo is Netflix bijvoorbeeld al een tijdje beschikbaar op alle consoles die in Nederland verkrijgbaar zijn, terwijl er onder meer ook via een browser op het internet gesurft kan worden op de eerdergenoemde consoles. De PlayStation 3 had naast Netflix en het voormalige Ximon in Nederland echter nog geen alternatieve manier om online films te kunnen kijken. Daar komt nu verandering in, want Pathé Thuis is nu ook beschikbaar op de PlayStation 3.

Hierdoor is de Nederlandse app nu beschikbaar onder het kopje TV/Video in het XMB-menu van de PlayStation 3. Een release van deze service op de PlayStation 4 en de verschillende Sony-televisies lijkt ook niet ver van ons vandaan te liggen. De service was eerder al beschikbaar op de Xbox 360, maar nu kunnen dus ook PlayStation 3-bezitters aan de slag met de service. Volgens managing director Thomas van de Weerd past de release van Pathé Thuis op de PlayStation 3 precies binnen de strategie van het bedrijf. “We zijn vereerd om de PlayStation-gamers toegang te geven tot het nieuwste filmaanbod. Naast de meest actuele games biedt de PlayStation 3 nu dus ook het meest actuele aanbod aan films”, aldus van de Weerd.

Een afgevaardigde van Sony Computer Entertainment Benelux had ook nog een reactie in petto na het verschijnen van Pathé Thuis op de PlayStation 3: “Sony Computer Entertainment is altijd op zoek naar content-partners die een meerwaarde bieden voor onze doelgroep”. Joost Snel, marketing manager Platform & Services bij SCE Benelux, zei daarnaast dat Sony erg blij is dat Pathé Thuis kan worden toegevoegd aan de “toch al rijke content die het PlayStation-platform te bieden heeft”.

Nu kunnen we dus ook het bioscoopgevoel op de PlayStation 3 gaan beleven. Zoals gezegd was Pathé Thuis al eerder beschikbaar op de Xbox 360, maar Sony Computer Entertainment Benelux bleek dus ook zeer geïnteresseerd te zijn in de service. De bioscoop opzoeken is dus niet meer nodig wanneer je de beschikking hebt over een PlayStation 3 of een Xbox 360, alhoewel er soms natuurlijk niets boven een bezoekje aan de bioscoop gaat met je liefje of je vrienden.

Pathé Thuis is nu ook beschikbaar op de PlayStation 3

Pathé Thuis is nu ook beschikbaar op de PlayStation 3

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch