Menu Premium
Loading...

Panopticon voor de PS Vita krijgt de naam Freedom Wars

Karim Shehata 21/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Nadat we vorige week al meldden dat er een vage countdown klok aftelde naar een nieuwe game, werd de codenaam Panopticon onthuld. Freedom Wars, de nieuwe naam van de game, komt pas uit in 2014 en wordt ontwikkeld door Sony Japan Studio. Sony kon deze game dus blijkbaar niet bewaren tot de aankomende E3, en is vandaag dan lekker de aandacht van Microsoft’s Xbox Reveal aan het afhalen. Of dat is gelukt, kun je misschien beter aan jezelf vragen. Toch kun je om het volgende niet heen: Panopticon voor de PS Vita krijgt de naam Freedom Wars.

Uit de trailer kunnen we opmaken dat de game gaat over gevangenschap. Iedereen in deze nieuwe game van Sony Japan Studio wordt op een bepaalde virtuele manier gevangen gehouden met een soort countdown klok boven hun hoofd. Waar de game vorige week in de volksmond dus nog Panopticon heette, had die naam dus totaal niet misstaan. ‘Panopticon’ is namelijk een creatie van de Engelsman Jeremy Bentham, die door het leven gaat als filosoof. Zijn Panopticon is een soort gevangenis waarbij je zelf niet weet dat je in die gevangenis zit. De game Freedom Wars maakt dus gebruik van dit concept, wat nog wel eens hele interessante gameplay kan opleveren. Of de geanimeerde creaties van Japan Studio in de game weten dat ze gevangen zijn, is dus nog maar de vraag. Je kunt er wel vanuit gaan dat de Sony op de aankomende E3 wat meer informatie dropt over deze game.

Voorlopig weten we dus nog vrij weinig van de game, maar wat we wel weten is dat de PlayStation Vita wel een zogeheten ‘blockbuster’ kan gebruiken. Het wordt voor de PS Vita bezitters dus een spannende tijd, aangezien dit toch niet de enige game kan zijn die op dit moment bij Sony in ontwikkeling is voor de PlayStation Vita. De game komt ergens in 2014 uit, er is alleen nog niet bekend in welke van alle vier de regenseizoenen dat zal zijn.

Panopticon voor de PS Vita krijgt de naam Freedom Wars

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch