Menu Premium

Overwatch League deelnemer xQc geschorst om homofobe uitspraken

Sebastiaan Brassinga 23/01/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vorige week hebben jullie op Gamekings.tv een item kunnen zien waarin JJ en Sjaak uitgebreid terugblikten op de Overwatch League. In dat item was het positiviteit dat de klok sloeg, maar aan het optimisme komt nu even een einde. Deelnemer xGc is geschorst na een aantal homofobe uitspraken. Ook ontvangt hij een fikse boete.

Felix Lengyel, lid van het Dalles Fuel-team is vier wedstrijden geschorst en krijgt bovendien een boete van 2000 dollar opgelegd. Dit geldt echter alleen de sanctie vanuit de Overwatch League. Zijn eigen team heeft de schorsing immers verlengd tot het einde van Fase 1 van de Overwatch League.

Antireclame voor de Overwatch League

Dalles Fuel ging donderdag hard onderuit tegen de Houston Outlaws: 4-0. De frustratie zat blijkbaar hoog bij xQc, want na afloop liet hij zich verleiden tot enkele homofobe uitspraken, die absoluut niet door de beugel konden. Bij de Outlaws speelt Auston Wilmot, die zelf open is over zijn seksuele geaardheid. Hij vormde het mikpunt van de kwetsende opmerkingen van Felix. Blijkbaar was hij niet te spreken over de visie van Auston op de partij. Zijn frustratie uitte zich in teksten als  “Hij moet zijn muil houden en een grote lul gaan zuigen. Dat vindt hij toch wel leuk.”

Het incident is natuurlijk allerminst reclame voor de Overwatch League en eSports in zijn geheel. Wat is jullie mening over het voorval? Laat je horen in de comments!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch