Menu Premium

Overwatch Competitive Play keert eind juni terug

Suzanne de Jong 24/05/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vandaag is de dag dat Overwatch dan eindelijk volledig speelbaar is. Grote kans dat jij nu dus al de game zit te spelen en even een break neemt om dit bericht te lezen. De Competitive-modus keert namelijk eind juni hoogstwaarschijnlijk terug naar Blizzard’s nieuwe shooter.

De modus had de open beta van eerder deze maand niet gehaald, omdat er uit de gesloten beta zoveel feedback was dat ze besloten hadden om gelijk verbeteringen door te voeren. Het overgrote deel van het Overwatch team is momenteel druk bezig met de verbeteringen aan deze game mode door te voeren. De eerste grote content update zal dus vanzelfsprekend die van de Competitve Play zijn. Een exacte datum kan Blizzard ons nog niet geven, maar de verwachting is om tussen eind juni en midden juli de update te kunnen lanceren.

Een voorbeeld van de doorgevoerde verbeteringen is de lengte van de seasons. Deze duurde volgens de deelnemers aan de gesloten beta niet lang genoeg. Deze zijn nu van één maand naar periodes van drie maanden gebracht. Waarschijnlijk gaan de seizoenen zelfs twee en een halve maand duren, zodat Blizzard tussentijds twee weken lekker de sfeer kan opbouwen. En niet geheel onbelangrijk, zodat de teams hun nieuwe strategieën kunnen oefenen.

Verder is de Overwatch-ontwikkelaar bezig om de ‘Sudden Death’-problemen op te lossen. Het is tijdens de beta regelmatig voorgekomen dat Sudden Death een (te) grote rol speelde bij de beslissende game fase. Ze proberen dit op zo een manier te verbeteren, waardoor dit minder zwaar zal gaan wegen tijdens een game.

Overwatch is vandaag uitgekomen voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch