Menu Premium

Overkill’s The Walking Dead geannuleerd voor PS4 & Xbox One

Hylke Haagsma 27/02/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Alle consoleversies van Overkill’s The Walking Dead zijn geannuleerd. De PC versie zal waarschijnlijk ook geen ondersteuning meer krijgen in de toekomst. Skybound Entertainment heeft ze geannuleerd.

Van uitstel komt afstel

De game werd vaak uitgesteld en verscheen in november vorig jaar dan eindelijk op de pc. De versie voor de consoles werd in januari uitgesteld en kregen vervolgens ook al geen releasedate. Nu komt dus het droevige bericht dat ze zijn geannuleerd door Skybound. “We hebben ons contract met Starbreeze Studios beëindigd en stoppen alle werkzaamheden rondom Overkill’s The Walking Dead.” Iets wat betekent dat waarschijnlijk ook de PC versie geen ondersteuning meer zal gaan ontvangen. Al is dit niet bevestigd. Tussen november 2018 en juni 2019 zouden er negen episodes van seizoen 2 voor de PC versie uitkomen voor mensen die de Deluxe versie hebben. Deze mensen lijken dit ook wel te kunnen vergeten..

Uitmelkerij

Op zich is het natuurlijk ook niet zo gek wanneer er na 9 seizoenen van de televisieserie iets minder belangstelling is voor The Walking Dead. Andrew Lincon gaf overigens recent aan nog helemaal niet klaar te zijn met de serie. De acteur verlaat de serie maar blijft betrokken bij de serie van AMC. Daarnaast heeft hij ook nog eens een contract getekend om maar liefst in drie Walking dead-films te spelen.

Ondanks teruglopende kijkcijfers krijgt de Walking Dead ook gewoon weer een tiende seizoen. In dit seizoen zullen nieuwe slechteriken genaamd ‘The Whispereres’ een grote rol vertolken. Rond het vierde en vijfde seizoen brak de serie nog kijkcijferrecords. Dan hebben we het over de periode tussen 2013 en 2015. Veel kijkers haken af maar de serie blijft een miljoenenpubliek houden. Het uitstellen van de game zou mogelijk zo maar eens een eerste duidelijk signaal kunnen zijn van de minderende populariteit van de serie.

Ben jij al helemaal Walking Dead moe? Loop je er na 9 seizoenen kijken ook als een zombie bij? Of had je deze game eigenlijk nog wel graag willen spelen?

 

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch