Menu Premium

Over een paar maanden maak je headshots met muis en toetsenbord op de Xbox One

Bas Boudewijn 15/06/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is geen geheim meer dat Microsoft het verschil tussen PC en Xbox steeds minder groot wil maken. Na cross-play en cross-buy zijn we bijna klaar voor de volgende stap. Jaren terug speelde je voor het eerst PC-games met een controller en binnen nu en een aantal maanden is de kans groot dat jij straks headshots kunt maken met muis en toetsenbord op de Xbox One!

Als het aan de grote leider van Microsoft’s Xbox-divisie, Phil Spencer, ligt krijgen wij binnen niet al te lang nog meer keuze in hoe wij onze Xbox One games willen spelen. Dat hij het een ‘interessant’ idee vond mocht al duidelijk zijn, maar nu lijkt het er toch echt op dat deze functionaliteit niet lang meer op zich gaat laten wachten.

Als het aan het ontwikkelteam van Xbox One ligt ,krijgen we de functionaliteit het liefst vandaag nog naar onze console, maar Spencer zegt dat het een stuk lastiger is om een muis aan een Xbox One te verbinden, dan een controller. Toch zitten we volgens de Xbox-baas al op de helft, want het toetsenbord werkt al op de devkits! Voor die duivelse muizen heeft het bedrijf nog een paar maanden nodig.

Over de toepassingen van muis en toetsenbord gaming op Xbox was Spencer heel duidelijk. “Wanneer wij er voor zorgen dat muis-en-toetsenbord-games werken op Xbox One, wordt het interessant om te zien dat ontwikkelaars hun exclusieve PC-titels toch naar Xbox willen brengen en dan wordt ons ‘Play Anywhere’-idee alleen nog maar interessanter voor hen.”

Kun jij niet wachten om iedereen met een controller te snel af te zijn met jouw onoverwinnelijke muis en toetsenbord en welke PC-game zie jij graag op Xbox One verschijnen? Laat het ons weten in de comments!

Bron: VG24/7

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch