Menu Premium

Oud Silicon Knights baas maakt excuses voor X-Men Destiny

Gamekings Redactie 20/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

In 2011 was Denis Dyack nog de baas van Silicon Knights, waar hij onder andere verantwoordelijk was voor Blood Omen: Legacy en een X-Men game. De oud Silicon Knights baas maakt excuses voor X-Men Destiny, dat destijds toch niet zo’n goede game was als ooit de bedoeling.

In de game-industrie is het niet altijd mogelijk om pareltjes te creëren. Dit kan liggen aan miscommunicatie tussen verschillende partijen, tijdsdruk, geldgebrek en nog vele andere zaken. Toen Denis Dyack in zijn tijd als baas van Silicon Knights, in samenwerking met Activision, bezig was met X-Men Destiny, ging ook niet alles van een leien dakje. Het besef was er dat ze, na een niet zo’n succesvolle release van Too Human in 2008, echt het onderste uit de kan moesten halen om een zo goed mogelijk product af te leveren.

Halverwege het project kwam Dyack erachter dat het wel erg hard ging met het geld dat ze kregen van Activision om de game te maken. Nadat ze al twee miljoen dollar méér in X-Men Destiny hadden gestoken dan de bedoeling, besloot hij om geld uit de zak van Silicon Knights zelf in de game te steken. Het moest en zou een goede game worden, zo zegt Dyack.

Het was een actie waar Activision van schrok, zelfs zo erg, dat dit het begin van het einde voor Silicon Knights zou betekenen. Daar bovenop was het doel om van X-Men een goede game te maken ook niet succesvol, na release werd het slecht ontvangen door de media en daardoor ook slecht verkocht aan het publiek. Nu, bijna twee jaar na dato, biedt Denis Dyack zijn excuus aan voor de keuzes die hij toen gemaakt heeft.

Er zijn weinig mensen die eigenhandig gemaakte fouten durven toe te geven, maar is hij niet veel te laat met het aanbieden van zijn excuses? Of vind je het toch nog een goed gebaar?

Oud Silicon Knights baas maakt excuses voor X-men Destiny

Oud Silicon Knights baas maakt excuses voor X-men Destiny

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch