Menu Premium

Originele XCOM-ontwikkelaar pronkt met zijn nieuwe game Phoenix Point

Duncan Israel 02/06/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Julian Gollop, ontwikkelaar van de originele XCOM: UFO Defense, pronkt alvast met zijn nieuwe game Phoenix Point. Gollop kon niet nog een paar weken wachten, aangezien zijn nieuwe studio de game gaat laten zien tijdens de E3.

Gollop en zijn nieuwe studio, genaamd Snapshot Games, teasde de nieuwe titel in maart al. De afgelopen maanden werd er steeds meer bekend over het project met de naam Phoenix Point. Zo weten we nu dat de game een open wereld tactische strategie-game wordt, die erg veel invloeden uit XCOM met zich meebrengt. “Phoenix Point is een game in de stijl van XCOM met een moderne presentatie en de tactische elementen van de Firaxis reboot met een open wereld, al doet het strategische niveau ons eerder denken aan de originele X-COM,” zegt Gollop.

Nu laat Gollop ons dus genieten van een eerste plaatje van de game, welke je boven dit bericht kunt zien. Het is maar één plaatje, maar er valt al best veel uit te halen. Zo kan je bijvoorbeeld specifieke lichaamsdelen van de diverse monsters aanvallen en ze zo uitschakelen. De monsters kunnen daarentegen muteren om jouw tactieken te counteren.

In wat voor een setting de game zich af gaat spelen en wat voor een verhaal deze game met zich meebrengt, is nog allemaal niet duidelijk. Dit gaat Gollop ons waarschijnlijk allemaal vertellen tijdens de E3 in Los Angeles. Dit is voorlopig in ieder geval een mooi warmhoudertje tot die tijd.

Bron: VG24/7

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch