Menu Premium

Originele Xbox games in de toekomst mogelijk speelbaar op de Xbox One

Jeroen Wiersma 17/10/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

De lijst met Xbox 360-games die speelbaar zijn op de Xbox One is inmiddels met zo’n 270 titels best imposant te noemen. Klassiekers die niet de remake of remaster behandeling krijgen zijn op die manier toch beschikbaar op je meest recente console. Nu blijkt er een klein kansje te zijn dat originele Xbox games in de toekomst ook speelbaar worden op de Xbox One.

Een beste James is fan van de backward compatibility van Xbox 360-titels en vroeg zich af of een dergelijke functie mogelijk ooit het licht zou zien. Hoofd Xbox Phil Spencer reageerde daar op door op twitter aan te geven het leuk te vinden om te doen, mits er de tijd voor vrij is. Microsoft is echter natuurlijk altijd wel ergens mee bezig en tijd is geld. De vraag is dus meer of ze daar het idee leuk genoeg vinden om er tijd voor te maken.

Maar wie weet, als de vraag vanuit de community groot genoeg is voor een dergelijke backwards compatibility wordt de functie vanzelf lucratief en interessant voor Microsoft, naast dat het alleen leuk is. Stof jij graag je gouwe ouwe Halo en Fable af om op je Xbox One te spelen voor een trip down memory lane?

Bron: VG24/7

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch