Menu Premium

Originele executive producer wil een Dead Space 4 maken

Hylke Haagsma 12/03/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is alweer zes jaar geleden dat we Dead Space 3 kregen en sinds die tijd hebben we er niks meer van gehoord. Op de huidige generatie consoles is er zelfs helemaal geen Dead Space te spelen.. Door het sluiten van Visceral Games en EA die zich focust op andere grote franchises is de kans op een nieuwe Dead Space erg klein.. Glen Schofield, executive producer van de originele Dead Space, zou het echter wel zien zitten om een nieuwe Dead Space te gaan maken.

Dead Space 4

Schofield vertelde dit tijdens een recente Game Informer Show podcast. Hij gaf aan dat een nieuwe deel niet perse het verhaal deel 2 en 3 zou volgen. Omdat dit plot te complex werd. Aan Schofield werd ook gevraagd wat het zou kosten. Vanuit een economisch oogpunt, om Dead Space 4 te voor elkaar te krijgen. Schofield vertelde dat de game langere tijd gespeeld zou moeten worden door de gamers om EA te overtuigen. Iets wat waarschijnlijk zou worden bereikt door het toevoegen van een multiplayer. EA lijkt dus maar weinig oren te hebben naar singleplayer games.

Co-op

Schofield zei dat als hij een Dead Space 4 zou ontwikkelen, hij zou “starten” met co-op en andere multiplayer-opties zou verkennen. Schofield gaf een korte beschrijving van hoe die multiplayer eruit zou zien, hoewel het misschien vergelijkbaar zou zijn met de multiplayermodus van Dead Space 2. Niet alle fans zullen blij zijn met de ideeën van Schofield, aangezien Dead Space echt een singleplayer was. Microsoft probeerde van Fable ( een singleplayer RPG) al eerder een multiplayergame te maken in de vorm van Fable Legends en we weten allemaal hoe dat is geëindigd..

Hoe denk jij erover? Zou je graag een Dead Space 4 willen zien? En zou je dit dan liever in een singleplayer of een multiplayer vorm naar buiten zien komen? Fingers crossed dat er daadwerkelijk iets mee gaat gebeuren!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch