Menu Premium

Originele Alan Wake mogelijk naar Xbox One

Franky Mangal 22/04/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Alan Wake was één van de exclusieve toppers op de Xbox 360. Ondanks dat de game ruim 4.5 miljoen keer over de toonbank is gegaan bleek Microsoft niet geïnteresseerd in een opvolger. Ze zijn nu wel met ontwikkelaar Remedy in gesprek om de originele Alan Wake naar Xbox One te brengen.

Dit is natuurlijk goed nieuws voor een ieder de de originele game gemist heeft. Met Alan Wake liet Remedy Entertainment zien dat je ook zonder liters bloed en geweld een uitermate spannende horror-ervaring kunt hebben. Sam Lake van Remedy ziet een Xbox One-versie dan ook zeker zitten: “Ik zou een release van Alan Wake op Xbox One zeker toejuichen. Het is nog niet zover, maar we zijn erover in gesprek met Microsoft. Mocht het zover komen, dan is het zeer waarschijnlijk dat ook alle aanvullende DLC eraan toegevoegd zal worden”.

Hoewel de rechten van Alan Wake in handen van Remedy zelf zijn, werd de game destijds exclusief uitgegeven door Microsoft. Lake acht een release van de originele game op PlayStation 4 of Wii U dan ook onwaarschijnlijk. In een eerder interview dat Polygon met Remedy Entertainment werd wel een vroege versie van Alan Wake 2 uit 2010 getoond. Lake gaf in datzelfde interview aan dat hij en zijn team na voltooiing van Quantum Break graag met een opvolger voor Alan Wake aan de slag zou willen gaan. Mocht Microsoft dan nog steeds niet geïnteresseerd zijn, dan hoeft dit niet te betekenen dat game niet zal verschijnen. Er zijn meerdere wegen naar Rome wat betreft distributie en Lake geeft ook aan dat ze bij Remedy ook andere opties bestuderen. “Uiteindelijk zijn het allemaal zakelijke beslissingen. Er staat nog niks vast, maar we sluiten ook geen enkele mogelijkheid uit en kijken naar andere opties.”

Er is dus nog toekomst voor Alan Wake. Zit jij te wachten op een heruitgave van het origineel? Laat het weten in de comments!

Originele Alan Wake mogelijk naar Xbox One

Originele Alan Wake mogelijk naar Xbox One

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch