Menu Premium

Oprichter van Microsoft’s Bing-team verhuist naar Electronic Arts

Gamekings Redactie 14/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

EA heeft dit jaar de nodige technologische problemen gehad en ze proberen dit te verhelpen door nieuwe ervaren mensen hun kant op te brengen. De oprichter van Microsoft’s Bing-team verhuist naar Electronic Arts en met de komst van deze Ken Moss probeert EA de live service en het digitale platform te verbeteren.

Ken Moss had voor deze nieuwe baan de technische leiding op de marktplaats van Ebay en had daar dus een erg hoge functie. Nog verder terug in de tijd heeft Moss maar liefst twintig jaar bij Microsoft gewerkt en is daar verantwoordelijk geweest voor Bing. Al is Bing niet een denderend succes te noemen en is de zoekmachine, zoals bijna elke andere zoekmachine, in de vergetelheid geraakt door Google, betekent dit echter niet dat Moss niet erg veel ervaring heeft met technische takken leiden binnen bedrijven. Dit gaat Ken namelijk ook doen bij EA en krijgt dan de titel ‘Chief Technology Officer’. Zoals al eerder aangegeven is het afgelopen jaar niet de beste periode geweest op technisch vlak voor EA. Denk hierbij aan de launch van SimCity, die flink in de soep liep, en ook de problemen met de servers van Battlefield 4 hebben veel geklaag opgeleverd. Zo erg dat zelfs de term ‘Bèta-field 4’ in het leven werd geroepen.

De focus van EA gaat steeds meer richting het digitaal distribueren van hun games via de marktplaats van Origin. Of de leiderschap van Ken Moss EA hierin in een goede richting weet te brengen is nog af te wachten. Wanneer de problemen met de servers minder worden, waar vele games van EA de laatste jaren mee kampen, dan is dat zeker goed nieuws voor de gamer en natuurlijk EA. Kortom: iedereen blij. Aan de ervaring zal het in ieder geval niet liggen, maar wij zijn pas overtuigd wanneer we harde bewijzen zien.

Oprichter van Microsoft's Bing-team verhuist naar Electronic Arts

Oprichter van Microsoft’s Bing-team verhuist naar Electronic Arts

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch