Menu Premium

Ontwikkeling van Prey 2 is mogelijk overgenomen door Arkane Studios

Karim Shehata 31/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Op de E3 van 2011 zagen we Prey 2 voor het eerst, het vervolg van het nog altijd opmerkelijke Prey dat in de zomer van 2006 verscheen op de PC en Xbox 360. De game, waarvan het origineel op een zeer gemodificeerde versie draaide van de id Tech 4 engine, toonde daarna weinig teken van leven. Van oorsprong zouden de medewerkers van Human Head Studios aan deze game werken, maar nu lijkt er een nieuw hoofdstuk te zijn aangebroken in de ontwikkeling van Prey 2. De ontwikkeling van Prey 2 is mogelijk overgenomen door Arkane Studios, als we de info van Kotaku en de Prey 2 fansite Alien Noire mogen geloven.

Obsidian Entertainment had de game in handen gekregen van Human Head Studios, maar lijkt het ook niet te zien zitten met deze game. De geruchten gaan nu dus dat Arkane Studios, de ontwikkelaar van het recent verschenen Dishonered, Prey 2 in handen hebben gekregen.

Arkane Studios heeft twee studio’s, één in Texas, en één in Lyon. Eén van de twee studio’s zou naar alle waarschijnlijkheid werken aan een vervolg op het hooggewaardeerde Dishonered, en dus zou de andere studio kunnen werken aan Prey 2. Welke studio dat is, en of het überhaupt allemaal waar is, is voorlopig nog even de vraag.

De bazen van Arkane Studios zouden gezegd hebben dat het bijbehorende ontwikkelteam Prey 2 moet behandelen als een System Shock game. Of uitgever Bethesda daar ook zo over denkt is nog onduidelijk, aangezien de uitgever van onder andere The Elder Scrolls V: Skyrim nog op geen van de geruchten heeft gereageerd. Voorlopig blijft Prey 2 dus een mysterie, waarvan eerder al geruchten gingen dat de game geannuleerd was. Uiteindelijk bleek het om een uitstel te gaan, maar aangezien nu deze geruchten de ronde doen, lijkt de game een herstart te maken.

Komt het nog goed met Prey 2?

Ontwikkeling van Prey 2 is mogelijk overgenomen door Arkane Studios

Ontwikkeling van Prey 2 is mogelijk overgenomen door Arkane Studios

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch