Menu Premium

Ontwikkelaar verdedigd PlayStation voor het niet willen van cross-play

Hylke Haagsma 29/04/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een halfjaar geleden introduceerde PlayStation cross-play op de PS4. Dit gebeurde nadat ze het jarenlang hadden geweigerd. Er is momenteel maar een handjevol games die je daadwerkelijk cross-play kunt spelen. Sommige ontwikkelaars beschuldigen PlayStation ervan dat ze bepaalde ontwikkelaars voor zouden trekken.

Eigen console eerst,geen cross-play,weg ermee!

Dave Bars is een van de oprichters van BARS Studios en hij bracht een game uit genaamd SHiRO 011. Deze game kwam recent als early acces op Steam. Hij kwam voor PlayStation op in deze discussie. Hij vind dat het vanuit een zakelijk perspectief begrijpelijk is dat PS4 cross-play niet volledig wordt toegepast. Dit omdat PlayStation niet hun spelers wil delen met de concurrenten.

Nu sprak Bars onlangs met Gaming Bolt en onthulde dat, terwijl de studio de zorgen van spelers en sommige ontwikkelaars begrijpt, de houding van PlayStation ook begrijpelijk vind. “I am buying a PlayStation because all my friends are playing PlayStation is one key argument that has a great impact on sales. It makes no sense for Sony to renounce that since they have significantly higher sales figures than Xbox,” aldus Bars.

Cross-play op de PlayStation 5?

Terwijl Bars de tegenzin van PlayStation begrijpt om cross-play volledig te integreren op de PS4, onthulde de ontwikkelaar dat hopelijk alle consolefabrikanten cross-play een “staple-feature” zouden maken voor de volgende generatie consoles. Gezien de recente onthulling van de hardwarespecificaties van Sony’s next-generation console, is het interessant om in de gaten te houden of het bedrijf van plan is om cross-play met de PS5 te introduceren.
Een paar dagen geleden heeft Sony bevestigd dat de PS5 niet zal worden uitgebracht in de komende 12 maanden, waardoor de vroegst mogelijke releasedatum in mei 2020 of later zal zijn. Wat begrijpelijk is omdat het bedrijf de komende console nog niet volledig heeft onthuld.

Zou jij cross-play op de PlayStation 5 willen zien? Laat het ons weten!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch