Menu Premium

Ontwikkelaar van Beat Saber gekocht door Facebook

Reilly 26/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

De ontwikkelaar van de bekende VR game Beat Saber, Beat Games, is nu onderdeel van Facebook. Beat Games voegt zich bij Oculus Studios, maar zal blijven opereren als onafhankelijke studio. Hoeveel geld er gemoeid is met de overname is niet bekend gemaakt.

Beat Saber

Beat Saber is een van de bekendste VR games momenteel op de markt. In Beat Saber moet de speler op een muzikaal ritme virtuele blokken wegslaan met twee virtuele lichtgevende stokken, die wel iets weghebben van Star Wars lightsabers. Op de achtergrond klinkt daarbij een beat. Hoewel er een beperkt aantal nummers in het spel zitten, is het met mods ook mogelijk om andere nummers aan het spel toe te voegen. Deze nummers zijn bijvoorbeeld op de website bsaber.com te vinden en zijn voor vele spelers een belangrijk onderdeel van het spel.

Met de overname is het de vraag of Oculus ook open staat voor mods voor het spel. Deze kwestie beantwoorden ze specifiek in de blog post, alhoewel het antwoord niet heel duidelijk is.

We understand and appreciate the value that modding brings to Beat Saber when done so legally and within our policies. We’re going to do our best to preserve the value that mods bring to the Beat Saber player base. As a reminder, our most recent policy updates give more clarity to how developer mode is intended to be used, such as helping developers build their apps or for enthusiasts to explore new concepts. It is not intended for engaging in piracy or illicit modding, including mods that infringe on third-party IP rights or contain malicious code.

Exclusief voor Oculus?

Beat Saber is zowel beschikbaar voor Oculus als de HTC Vice en de Valve Index. Ook is het spel beschikbaar voor PlayStation VR. Nu de maker echter is overgenomen door Facebook, het bedrijf achter Oculus, is het de vraag of dat gevolgen heeft voor de beschikbaarheid van Beat Saber. In de blog post die Oculus over de overname heeft geschreven geven ze antwoord op deze vraag. Oculus belooft dat het spel gewoon nog steeds ondersteunt zal blijven worden voor andere platforms.

Nog maar het begin

Uit de blog post valt op te maken dat Oculus flink bezig is om VR op gang te krijgen. Het bedrijf zegt dat het verwacht dat volgend jaar een groot jaar zal zijn wat betreft aankondigingen. Op de vraag of het bedrijf nog meer studio’s gaat kopen gaat het niet expliciet op in, echter is dit wel een mogelijkheid.

“This is just the beginning”.

Overigens zit concurrent Valve ook niet stil. Zo heeft het recent nog Half-Life: Alyx aangekondigd, een Half-Life game exclusief voor VR.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch