Menu Premium

Ontwikkelaar Ueda zegt sorry voor het uitstel van The Last Guardian

Gamekings Redactie 19/11/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een keer in de zoveel tijd duikt er iets op omtrent het langverwachte The Last Guardian. Ondertussen is het vijf jaar geleden dat we voor het eerst hoorden van deze game, maar een releasedatum lijkt nog steeds niet om de hoek. Ontwikkelaar Ueda zegt sorry voor het uitstel van The Last Guardian en dat het publiek zo lang op de game moet wachten. Gaat The Last Guardian ooit het daglicht nog zien?

The Last Guardian begint zo met de tijd een legendarische game te worden. Niet omdat de game super ‘groundbreaking’ gaat zijn, maar omdat de game al veel te vaak is uitgesteld. Team Ico, het team verantwoordelijk voor The Last of Guardian, heeft tot nog toe de stekker niet uit het project getrokken. Game director en designer van de game, Fumito Ueda, voelt zich dan ook knap lullig naar de fans toe. Ueda ging in 2011 plotseling weg bij Team Ico en Sony, maar wil het project afmaken als freelancer.

In een interview dat Edge met hem had, vertelde Fumito Ueda meer over zijn carrière. Dit zorgde er uiteraard ook voor dat The Last Guardian aan bod kwam als onderwerp. Er werd hem gevraagd wat voor impact het heeft op het team dat het project steeds uitgesteld wordt. Hij vertelde dan ook dat het ze vooral gaat om de kleine details. Ze vinden het belangrijk om deze allemaal perfect te hebben, wat ze motiveert om door te gaan. Ondanks dat het project al langer duurt dan ooit de bedoeling was. Volgens Ueda weegt het echter zwaarder dat fans zo lang moeten wachten en het spijt hem dan ook ten zeerste.

Jammer genoeg was Ueda verder niet duidelijk in wanneer The Last Guardian dan eindelijk klaar is. Het was ooit de bedoeling dat de game zou uitkomen op de PlayStation 3, maar als het nog veel langer gaat duren is de vraag of dat nog zinvol is. Laten we hopen dat we snel duidelijkheid krijgen.

Ontwikkelaar Ueda zegt sorry voor het uitstel van The Last Guardian

Ontwikkelaar Ueda zegt sorry voor het uitstel van The Last Guardian

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch