Menu Premium

Ontwikkelaar Kid Icarus: Uprising is ongemerkt gesloten

Gamekings Redactie 11/07/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Na de wederopstanding van Kid Icarus is het de ontwikkelaar niet voor de wind gegaan. Project Sora, een onafhankelijke studio, is namelijk zonder enige ophef gesloten. Sterker nog, zonder dat iemand het gemerkt heeft.

Op de E3 van 2010 kwam er eindelijk het bewijs dat Kid Icarus nog leefde en niet hetzelfde lot tegemoet was gegaan als de mythologische Icarus. Iedereen bejubelde de terugkomst van de kleine engel Pit. Alhoewel de game uiteindelijk gemengd werd ontvangen, heeft het blijkbaar toch niet goed genoeg gedaan. De onafhankelijke ontwikelaar Project Sora is namelijk geluidloos gesloten.

De studio achter de 3DS versie van de Nintendo icoon heeft zelfs al sinds eind vorige maand de deuren moeten sluiten. Masahiro Sakurai, die Project Sora samen met Nintendo en uit eigen zak oprichtte, wou geen vervolg maken op de game. Of dit ook de achterliggende reden is van het dichtgaan van de ontwikkelaar, is niet bekend. Was het hoogmoed of speelden er andere zaken? Kid Icarus: Uprising blijft dus de eerste en laatste titel die zal voortkomen uit Project Sora.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch