Menu Premium

Ontwikkelaar id Software gaat next-gen game maken

Gamekings Redactie 26/07/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ontwikkelaar id Software is op zoek naar personeel voor de ontwikkeling van een next-gen titel, blijkt uit de bevindingen van Kokatu. Op de site van ZeniMax Careers zijn vacatures aangeboden waarin gevraagd wordt om “programmeurs die kunnen worden ingezet voor een onaangekondigde game met cutting-edge technology voor de toekomstige generatie consoles.” Tevens zal het de harten strelen van PC eigenaren dat in dezelfde vacature gesteld wordt dat “ervaring met DirectX 11 een plus” is, een platform dat mogelijk nu eens echt van de grond komt door de integratie in de next-gen consoles.

De eerstvolgende titel uit de stal van id Software is waarschijnlijk Doom 4, maar de kans is groot dat de vacature bedoeld is voor id’s game daarna. Uit de mond van John Carmack van id Software in een interview met gamespot uit juni van dit jaar kon het volgende worden opgetekend:

“Ik ben aan het werk met next-gen engine technologie en ben bezig met wat we gaan doen met de graphics als we het echt eens even helemaal anders gaan doen. Naar alle waarschijnlijkheid zal het project na Doom 4, het volgende grote project, ontworpen worden als een cross-generational game.”

Dus wat wordt het? Een nieuwe Rage? Een nieuwe Wolfenstein? Krijgt Quake misschien een reboot? Of wordt er een volledig nieuwe titel vanaf de grond opgebouwd? Wie het weet mag het zeggen, maar de opmerking in de vacature dat “affiniteit met de games, karakters, merken en universums van id Software een vereiste is”, doet vermoeden dat het een vervolg op een bestaande reeks is.

Heb jij een vakkundig beredeneerd idee wat het zal worden? Of een diep gekoesterde wens wat je wil dat het wordt? Wij horen het allemaal even graag, deel het met ons!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch