Menu Premium

Ontwikkelaar achter Devotion vraagt om tweede kans

Reilly 15/07/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Red Candle Games, de ontwikkelaar achter Devotion, heeft eindelijk gereageerd op de heisa rondom voorgenoemde game. Het Taiwanese Red Candle Games lanceerde Devotion in eerste instantie met veel succes. Helaas veranderde dat succes al snel in een nachtmerrie. Er werd namelijk een art asset in het spel werd gevonden waarbij de Chinese leider Xi Jiping belachelijk werd gemaakt.

Gevolgen

Red Candle Games blijft erbij dat ze er niet op uit waren om een publiciteit stunt uit te voeren. Tijdens de productie werd de asset gemaakt maar de bedoeling was niet dat die in de game zou blijven, aldus Red Candle. Na de ontdekking van de asset bracht de ontwikkelaar al snel een patch uit waarin die eruit werd gehaald maar het kwaad was al geschied: Chinese spelers bleven de game review-bomben op Steam. Als gevolg besloot Red Candle om de game van de markt te halen. Bijzonder zuur aangezien de game in eerste instantie veel postieve publiciteit ontving en goede reviews kreeg.

Ook de uitgever van de game, Indieevent, heeft flinke problemen ondervonden. De Chinese uitgever heeft haar business licentie verloren en kan dus niet meer zaken doen in China. In de reactie van Red Candle dat het hun spijt dat haar partner problemen heeft ondervonden en zegt dat Red Candle alle verantwoordelijkheid op zich neemt.

Re-release Devotion

In de officiële reactie van Red Candle Games hebben ze het ook over een mogelijke re-release van de titel. Specifiek zegt Red Candle dat als het grote publiek rationaal naar de game zou kunnen kijken en de ontwikkelaar een tweede kans zou gunnen, dat Red Candle dan zou overwegen om de game opnieuw uit te brengen.

Of Devotion wel of niet opnieuw wordt uitgebracht is dus nog de vraag, maar de ontwikkelaar zegt wel dat ze hoe dan ook games zullen blijven ontwikkelen. Het incident is dus niet fataal geweest voor de ontwikkelaar.

Gamekings is trouwens al een keer langs geweest bij de studio. Ook heeft Gamekings nog een Let’s Play van Devotion gedaan.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch