Menu Premium

Ontslagen bij race-game ontwikkelaar Codemasters

Karen Koch 09/01/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

2015 is nauwelijks begonnen en de eerste minder positieve berichten beginnen al binnen te komen. Vandaag is naar voren gekomen dat er een behoorlijk aantal mensen gaat worden ontslagen bij race-game ontwikkelaar Codemasters. Een pijnlijke start van het jaar.

Volgens de bron zijn vijftig werknemers van het bedrijf hun baan niet zeker. Hiervan staan er zo’n dertig toch echt op het lijstje om geschrapt te worden. Dat klinkt misschien niet als veel, maar Codemasters heeft wereldwijd slechts zo’n 500 medewerkers. Een goede tien procent van de banen van de ontwikkelaar staat dus op de mogelijke ontslaglijst.

De focus van de ontslagen ligt op de afdelingen die zich bezighouden met de IT en de merknaam van het bedrijf. De games die worden ontwikkeld, zullen hier dus in ieder geval weinig van merken. Dit betekent echter niet dat de teams die aan games werken ongeschonden 2015 in zijn gegaan: in plaats van een team van zo’n vijftig man, werkt er nu een team van maar twintig man aan een nieuwe Dirt-game. De kans dat deze dus in februari al in early access terecht komt, slinkt met de dag. Het feit dat de studio nog geen licenties voor het gebruik van verschillende auto’s heeft weten te bemachtigen, zal hier ook niet bij helpen.

Bron: Eurogamer

Ontslagen bij race-game ontwikkelaar Codemasters

Ontslagen bij race-game ontwikkelaar Codemasters

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch