Menu Premium

OnLive komt in nieuwe Google TV’s

Gamekings Redactie 12/07/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Onlive, aanbieder van game streaming, gaat in een samenwerking met Marvell onderdeel uitmaken van de nieuwe generatie Google TV’s. Het lijkt steeds minder een vraag te worden of game streaming zijn weg naar je huiskamer gaat vinden, dan wanneer het moment werkelijk daar is.

Waar Gaikai zich onlangs heeft laten inlijven bij Sony voor 380 miljoen dollar, gaat OnLive voor nu, zelfstandig ambitieuze partnerschappen aan. Zo is er met Marvell, fabrikant van HD-media processoren voor Google TV, een overeenkomst gesloten om toegang tot OnLive integraal onderdeel te laten uitmaken van Marvell’s nieuwste vlaggenschip: de Armada 1500. Steve Perlman, oprichter en CEO van OnLive, onderbouwt het zoals je van een gelikte zakenman mag verwachten:

“OnLive’s focus is om de hoogste kwaliteit gaming toegangelijk te maken voor iedereen, overal en op elk moment. Met Marvell als motor, zijn wij in staat de hoogste kwaliteit, on-demand gaming experience beschikbaar te maken voor fantastische  media zoals Google TV.”

Langzaam maar zeker lijken de aanbieders van game streaming zich tussen de grote jongens van de industrie te knokken. De kans dat zij nu al winst maken is klein, maar de zakken van de investeerders zijn diep en met goede reden. Als het hun lukt zichzelf te positioneren als sleutelspelers van de toekomst, kunnen zij zo maar de kip met de gouden eieren blijken te zijn. Ook Valve van Steam gaf onlangs aan met “grote interesse” deze techniek in de gaten te houden, maar gaf ook aan voor de korte termijn te vertrouwen op hun huidige business model.

Voor ons gewone stervelingen is het vooral geboeid toeschouwen vanaf de tribune naar dit schaakspel op hoog niveau. Er zijn intussen al aardig wat spelers ten tonele verschenen, en er staat een hoop op het spel. Heb jij al een idee wie er gaat winnen? Deel het met ons.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch