Menu Premium

Onderzoek: 86% ouders maakt ruzie met kids over hun gamegedrag

Jan Johan Beldrok 24/10/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een onderzoek van de onafhankelijke vergelijkingssite Kieskeurig.nl over gamegedrag onder bijna 700 ouders en ruim 1000 kinderen maakt duidelijk dat het spelen van games regelmatig voor fijne beef zorgt binnen het gezin. 86% van de ouders geeft aan wel eens onenigheid met de kinderen te hebben over hun game-gedrag. Vaak wordt er gebekvecht over frequentie of de duur van het gamen. Goh…

58% ouders vindt dat hun kinderen te veel games spelen

Het onderzoek naar gamegedrag onder kinderen geeft een kijkje achter de schermen bij de opvoeding. Zo vindt 58% van de ouders dat hun kinderen te veel games spelen. De meeste pa’s en ma’s stellen daarom voorwaarden aan gamen. Zo mogen kinderen niet te vaak of te lang gamen (49%), geen gewelddadige games spelen (42%) of zelf games kopen (40%). Zijn er problemen, dan gaan ouders vooral in gesprek met hun kind (79%). Slechts een relatief klein percentage legt een straf op (16%). Opmerkelijk is dat alle ondervraagde ouders aangeven de teugels te laten vieren zodra de jongeren de leeftijd van zestien jaar hebben bereikt.

100% kinderen vindt dat ouders te veel zeiken

De info uit het onderzoek klinkt allemaal erg dramatisch en heavy, maar verander ‘gaming’ door ‘buiten spelen’, ‘tv kijken’ of ‘voetballen’ en je hebt hetzelfde verhaal. JJ ziet zelf totaal geen verschil. ‘Toen ik jong/puber was, deed ik niks anders dan de hele dag en avond buiten voetballen. Fuck huiswerk. En daar had ik constant ruzie over. Of ik bleef te laat op, keek te veel TV, las te veel strips, etc. Het is volstrekt normaal dat jongeren dingen doen waar ze blij van worden. En dat is doorgaans niet huiswerk maken, gezellig met je ouders converseren of samen een goed tv programma kijken. Ruzie hoort bij opvoeding. Het onderzoek legt ook niet uit hoe erg de beef is. Betreft het woordenwisselingen of wordt er lustig op los gemept. Dus neem het niet te zwaar op. Anders kom ik met een onderzoek waaruit blijkt dat ‘100% van de kids vindt dat hun ouders vaak te veel zeuren’.

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch