Menu Premium

Onderzoek: 27 % van de 65 plussers beleeft plezier aan gamen

Hylke Haagsma 01/05/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een onderzoek uitgevoerd op 2000 volwassenen uit Groot Brittannië heeft ontdekt dat oudere generaties nog steeds van games genieten. De games variëren van strategy tot multiplayer. Shirley Curry is bekend als Skyrim oma, maar ze is zeker niet de enige oudere die van een game geniet. Een nieuw onderzoek liet 2000 volwassenen meedoen aan de Must Play May campagne. En die ontdekte dat 42 % van de Britten tussen de 55 en 64 plezier heeft in het spelen van videogames. 27 % van de 65 plussers heeft plezier beleeft aan het gamen in de afgelopen vijf jaar.

Oma en opa achter de PlayStation

40 % van de mensen die ouder dan 60 zijn speelde met name veel strategy games. En 20 % van diezelfde groep speelt ook multiplayer games. Ook is het zo dat 40% van de ouders het leuk vinden om spelletjes te spelen met hun kinderen. Waarbij 75% van de ondervraagden van 35 tot 44 vaak een controller oppakken.

Deze Must Play May-campagne wordt ondersteund door de podcasters Scummy Mummies, bestaande uit Ellie Gibson en Helen Thorn, die zojuist een aflevering publiceerden over de mythes rond videogames en kinderen.

Ga jij een Xbox-opa worden?

Gaan jullie ooit stoppen met het spelen van games? Of worden jullie oud achter je PlayStation, Xbox of Nintendo Switch? Wij zijn wel benieuwd naar of jullie denken dat jullie het vol kunnen houden om op latere leeftijd fanatiek shooters te spelen met online spelers! Laat het ons weten in de comments!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch