Menu Premium
Loading...

OlliOlli Release Date Trailer

Karim Shehata 09/01/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

In een ver verleden waren skateboardgames erg populair. De Tony Hawk-franchise was er één die niet alleen populair was, maar ook gewoon erg veel plezier op je beeldbuis toverde. De populaire skater kreeg na de successen van Tony Hawk Pro Skater-serie echter nooit meer wat voor elkaar op het gebied van games, alhoewel dit natuurlijk meer te verwijten valt aan de verschillende ontwikkelaars die het tevergeefs nog geprobeerd hebben met de franchise. We krijgen later natuurlijk nog te maken met de Skate-games van EA, maar dat is ondertussen ook al jaren terug. Wanneer je inmiddels wel toe bent aan een skateboardgame en bezit over een PS Vita, zul je blij worden van de bovenstaande OlliOlli Release Date Trailer.

OlliOlli is overigens totaal niet te vergelijken met de eerdergenoemde Tony Hawk-franchise. De PlayStation Vita-exclusive is namelijk een tweedimensionale skateboardgame. Het gaat hier echter niet om zomaar een game waarin je met een skateboard trucjes uithaalt, want dit zul je onder meer doen op tanks, auto’s en eigenlijk alles wat je maar kunt verzinnen. Het design van de levels is dus op z’n minst opmerkelijk te noemen, maar dat moet je er niet van weerhouden om de gekste en wreedste trucjes uit de halen.

Dit gehele gameplay-principe vertaalt zich in vier verschillende modi, welke bekend staan als de Career Mode, Spots Mode, Daily Grind en de RAD Mode. De eerstgenoemde modus spreekt voor zich, want het is in de Career Mode de bedoeling om ‘van niemand iemand te worden’. Dit doe je door middel van veel skaten, in 50 verschillende levels. Echt interessant wordt het in de laatste drie modi, waarbij de Spots Mode en de Daily Grind-modus erg veel gemeen hebben. In beide modi is het de bedoeling om in één combo het level uit te spelen, maar in de Daily Grind-modus is dit maar één keer per dag mogelijk. Daardoor is een goede focus dus erg belangrijk in OlliOlli. Volgens de ontwikkelaar is de RAD Mode de modus waar de game voor bedoeld is. De studio kwam er echter achter dat dit gameplay-principe erg moeilijk en ontoegankelijk was, waardoor besloten werd om deze modus niet de standaard van de game te laten zijn. Je mag in deze modus namelijk alleen maar Perfect Grinds en Perfect Landings maken, anders valt het doek en kun je overnieuw beginnen.

Deze interessante skateboardtitel verschijnt 22 januari op de PlayStation Vita en staat (nog) niet gepland voor andere platformen. Check de OlliOlli Release Date Trailer om te zien of je het vet vindt!
OlliOlli Release Date Trailer

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch