Menu Premium
Loading...

Oculus kondigt de Nederlandse VR-titel Landfall aan

Roy de Keijzer 05/10/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Oculus heeft de nieuwe VR-titel Landfall aangekondigd tijdens het Oculus Connect event dat vandaag van start is gegaan. En het is er niet zomaar een titel, want Landfall komt van Hollandse bodem en lijkt een VR-game te zijn die een groot publiek zal aanspreken. Landfall is een twin-stick shooter in VR en wordt ontwikkeld door Force Field VR uit Amsterdam. De studio is ontstaan na veranderingen binnen Vanguard Games, de studio die onder meer verantwoordelijk is voor Halo: Spartan Strike.

In Landfall neem je de leiding over een leger dat de strijd aan gaat met anderen voor het bezit van grondstoffen. Door een enorme stortvloed zijn deze materialen erg schaars geworden op onze aarde. Deze intensieve actiegame maakt gebruikt van het “diorama” effect dat in VR mogelijk wordt gemaakt. Met een panoramische third-person view vlak boven het slagveld houd je het overzicht in het heetst van de strijd. Op momenten dat je meer precisie nodig hebt tijdens het schieten, kun je overschakelen naar een first-person point-of-view voor een perspectief vanuit je ogen. Dit alles moet zorgen voor een unieke ervaring in deze Nederlandse VR-game.

In Landfall zit een single player mode, een co-op campaign mode en een multiplayer mode, waarin je het tegen elkaar kunt opnemen. De game is te spelen met de knoppen en natuurlijk de sticks van de Oculus Touch controller, maar de game ondersteunt geen ‘gesture controls’. Landfall is gemaakt met de Unreal Engine 4 en dat is ook wel aan de gameplay trailer van Landfall af te zien. Deze twin-stick shooter verschijnt ergens in het eerste kwartaal van 2017.

Wat voor indruk maakt deze Nederlandse VR-game op jou? Laat het weten in de comments!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch