Menu Premium

Obsidian zoekt mensen voor hun next-gen game

Gamekings Redactie 02/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Obsidian Entertainment is op zoek naar nieuw talent. En het is niet zomaar talent waar ze op uit zijn, Obsidian zoekt mensen voor hun next-gen game. Poeh, nog een next-gen game. Daar gaat je gamershartje toch sneller van kloppen.

Obsidian Entertainment, de studio achter Fallout: New Vegas en het tweede deel uit de legendarische Knights of the Old Republic serie, is aan het werken aan een nieuwe next-gen titel, die ze zelf beschrijven als ‘uniek’. De ‘unieke’ next-gen game lijkt de RPG kant op te gaan, want de studio liet weten op zoek te zijn naar talent met een passie voor RPG en actie games. Waagt Obsidian de gok om het winnende RPG concept nieuw, maar onvoorspelbaar leven in te blazen?

De studio is op zoek naar level ontwerpers die zich bezig kunnen houden met het maken van quests of missies, het scripten van sequenties, ontmoetingen, uitdagingen en beloningen. Zoals je merkt gaat de game wel heel erg de RPG kant op. Dat laat de studio zelf ook merken door bij de functie te zetten: ‘Ervaring in het werken aan games met RPG elementen werkt in je voordeel.’ Het genre is in ieder geval geen verrassing meer tegen de tijd dat de game wordt aangekondigd.

Rob Nesler, art director bij Obsidian, heeft onlangs een next-gen project toegevoegd aan zijn loopbaan. Volgens zijn site werkt de studio al een dik jaar aan de game, sinds april 2012. Rob geeft zelf de titel ‘onaangekondigde next-gen titel’ aan het project. Dan is er nog iemand bij Obsidian die zijn hart even moet lichten. Feargus Urquhart, baas van Obsidian, deelde onlangs met ons dat hij het geweldig zou vinden te werken aan een tweede Fallout: New Vegas of een nieuwe Star Wars titel. Het is echter onwaarschijnlijk dat de next-gen game waar nu voor gesolliciteerd kan worden een van deze titels betreft.

Om welke game het gaat en voor welke next-gen consoles de game uitkomt is afwachten geblazen. Obsidian heeft ons in ieder geval erg nieuwsgierig gemaakt. Op wat voor een verrassing van Obsidian hoop jij?

Obsidian zoekt mensen voor hun next-gen game

Obsidian zoekt mensen voor hun next-gen game

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch