Menu Premium

Northgard komt naar de console en krijgt gratis expansion

Alex 18/07/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

De real-time strategy game Northgard is al enige tijd te vinden op Steam. Eind september zal de game echter ook richting de consoles komen. Een gratis expansion en een heuse Boardgame staan ook op de planning. Zo laat ontwikkelaar Shiro Games weten.

Northgard Conquest

Sinds maart 2018 kunnen PC-gamers aan de slag met deze RTS-game, dat zich volledig richt op het tijdperk van de Vikingen. Het bouwen van een eigen nederzetting, het vergaren van grondstoffen en het verslaan van de vijand. Northgard is een ouderwetse strategie game. In oktober van dit jaar komt Shiro Games met een nieuwe expansion voor de Steam-versie van deze game. Northgard: Conquest, zoals de uitbreiding zal gaan heten, brengt onder andere een nieuwe mode met zich mee. In de gelijknamige (Conquest) mode ga jij co-op de strijd in procedurally generated missies. Elke speler krijgt zogezegd op maat gemaakte missies en doelstellingen.

Niet alleen op PC

Ben jij echter geen PC-gamer en breng jij veel tijd door op de console, dan zal Northgard ook voor jou te spelen zijn. Op 26 september aanstaande zal deze RTS namelijk worden uitgebracht voor zowel de PlayStation 4, Xbox One en de Nintendo Switch. De console-versie bevat alle content dat is uitgegeven voor de base game op Steam, inclusief de grote Ragnarok en Relics updates.

Shiro Games heeft ook gedacht aan de mensen die zo nu en dan nog een boardgame uit de kast halen. In Northgard: Uncharted Lands zal er net als in de PC-versie grondstoffen verzameld moeten worden en nieuwe omgevingen moeten worden verkend. Dorpen bouwen en de tegenstander(s) verpletteren met jouw Viking-leger. Uncharted Lands zal te spelen zijn met 2 tot 5 spelers. Van 20 tot en met 24 augustus zal de Gamescom weer lost barsten in Keulen. Shiro Games heeft aangegeven dat zij daar meer laten zien van de bovengenoemde drie projecten. Ga jij één van deze games in huis halen?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch