Menu Premium

Nintendo wint de patentenzaken rondom de 3DS en DSi

Karim Shehata 20/02/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Tegenwoordig halen zeer veel patentenzaken het nieuws. Zo zijn er al jaren patentenzaken gaande tussen Apple en Samsung, omdat beide bedrijven vinden dat de telefoons en tablets teveel op elkaar lijken. Deze twee grootmachten in de tech-wereld zijn overigens niet de enige die zich telkens uit elke patentenzaak moeten vechten, want ook in de game-industrie kan het er hard aan toe gaan. Zo werd Nintendo aangeklaagd door drie bedrijven voor het gebruiken van technologie op de microprocessoren van de 3DS en de DSi, waar volgens deze bedrijven een patent opstond. Deze bedrijven kunnen naar hun geld fluiten, want Nintendo wint de patentenzaken rondom de 3DS en DSi.

Dit heeft The International Trade Commission besloten. De drie bedrijven, Technology Properties Limited LLC, Phoenix Digital Solutions LLC en de  Patriot Scientific Corporation, hebben volgens de commissie geen poot om op te staan, omdat Nintendo volgens de jury simpelweg geen enkele patentinbreuk pleegt met de 3DS en de DSi. Richard Medway, Vice President van Nintendo of America, heeft een reactie gegeven op deze beslissing van de commissie: “We zijn erg blij met de uitspraak van de commissie, welke bevestigde dat we geen enkele patentinbreuk maken op de patenten van één van deze drie bedrijven. Nintendo zal blijven doorgaan met het maken van innovatieve producten, door respect te hebben en geen inbreuk te maken op andermans patenten”, aldus Medway.

Nintendo heeft overigens wel vaker een patentenzaak aan de broek hangen, want vooral over de functionaliteiten in de Nintendo 3DS wordt nog weleens moeilijk gedaan door verschillende technologische bedrijven. Meestal wint het Japanse bedrijf deze zaken, maar laatst werd er zeldzaam één verloren. Tomita Technologies USA claimde dat Nintendo een patent had geschonden door middel van de 3D-camerafunctionaliteit. Deze zaak heeft het bedrijf achter onder meer de Wii U verloren, omdat dit patent daadwerkelijk aan het eerdergenoemde Amerikaanse bedrijf toebehoorde. De zaak rondom de 3DS en de DSi heeft Nintendo zoals gezegd gewoon gewonnen, waardoor het Japanse bedrijf met opgeheven hoofd zichzelf kan voorbereiden op de ongetwijfeld volgende patentenzaak.

Nintendo wint de patentenzaken rondom de 3DS en DSi

Nintendo wint de patentenzaken rondom de 3DS en DSi

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch