Menu Premium

Nintendo wil gamers niet bedrogen laten voelen door DLC

Gamekings Redactie 19/08/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Nintendo wil gamers niet bedrogen laten voelen door DLC. Dit zegt Satoru Iwata, de directeur van Nintendo, in een interview met Kotaku. Het leek of Nintendo de DLC trend grotendeels links liet liggen, maar nu blijkt dat ook zij gaan meedoen, zijn de geruststellende woorden van Iwata meer dan welkom.

Wie van ons heeft er geen grafhekel aan? Je koopt een game voor de volle pond en wat blijkt? Je zestig euri zijn toch niet genoeg om alle content te kunnen spelen, want hoewel die content al lang op je schijfje staat moet je die toch nog als DLC kopen.

Gelukkig verzekerd Iwata ons dat Nintendo het zo niet zal gaan aanpakken wanneer het bedrijf DLC uitbrengt voor een titel: “Ik denk dat als een gamer alles uit een bestaand stuk software heeft uitgespeeld, als er geen uitdagingen meer zijn en als er niets meer is wat hij kan doen, dat wanneer we een nieuw level of een nieuw personage introduceren, we de motivatie verhogen om de game opnieuw te spelen. We hebben dan ook de hoeveelheid tijd vergroot dat mensen plezier hebben van een game.”

“Nintendo heeft één ding als beleid vastgesteld, we gaan geen volledige game maken en dan zeggen, laten we dit achterhouden voor de DLC. Dat is niet het plan. Dat gaan we absoluut niet doen. Het is een extreem voorbeeld maar ik denk dat er games zijn waar je bij een eerste aankoop alleen de absolute core van de game krijgt en waarbij alle andere dingen eromheen DLC zijn. Als je dat doet, geloof ik dat klanten geen enkele motivatie hebben om überhaupt nog het beginproduct in de winkel te kopen.”

“Ons doel is daarom het maken van DLC op een manier dat klanten niet het gevoel hebben dat ze bestolen of bedrogen worden. Ik geloof dat er mensen zijn, lezers, die zich hier zorgen over maken en we willen ze verzekeren dat we dit in gedachten houden en we willen ze laten weten dat het niet is wat we van plan zijn.”

Mooie woorden dus van Satoru Iwata, laten we hopen dat Nintendo zich er aan zal blijven houden. Eén van de eerste titels waar DLC voor verschijnt, is het vrijdag uitgekomen New Super Mario Bros. 2 voor de 3DS. Nintendo is van plan om extra Coin Rush levels voor het spel uit te brengen. De titel gaat met die extra DLC wat langer mee en dat is maar goed ook want volgens Iwata komt er maar één New Super Mario Bros titel per platform uit, hoewel hij dat niet met zekerheid durft te zeggen want uiteindelijk heeft Mario’s geestelijk vader, Shigeru Miyamoto daar het laatste woord over.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch