Menu Premium

Nintendo voegt het Wii U- en 3DS-tegoed samen in een nieuwe update

Gamekings Redactie 13/11/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Op deze toch wel koude woensdagmiddag was het volgens Nintendo tijd voor een verse aflevering van Nintendo Direct. Natuurlijk zorgt dat altijd voor nieuwe informatie en dit keer wordt er meer verteld over de samenwerking tussen de Wii U en Nintendo 3DS. We zijn er nog lang niet, maar de eerste stappen zijn gezet. Nintendo voegt het Wii U- en 3DS-tegoed samen in een nieuwe update, waardoor je niet voor beide Nintendo-apparaten twee rekeningen hebt.

Zelfs als je ontzettend veel liefde voor Nintendo hebt (zoals ik persoonlijk toch wel een beetje), kun je niet anders dan wel glansrijk toegeven dat ze bij de Japanse Wii U- en Nintendo 3DS-makers nog veel te leren hebben wat connectiviteit betreft. Er worden over het algemeen altijd alle puntjes op de i gezet wat games betreft, maar op het gebied van accountbeheer en internet lopen ze toch wat achter op de concurrenten Xbox en PlayStation.

Neem bijvoorbeeld het toevoegen van accounts in je vriendenlijst op de Nintendo 3DS. Als dat via internet gebeurt, moet er door beide personen de Friend Code van de ander ingevuld worden. Er wordt namelijk niet een uitnodiging gestuurd als een van beiden het doet. Dat is toch een puntje van verbetering.

Waarschijnlijk komen ze er wel en dat vertrouwen moeten we ze zeker geven. De eerste stappen zijn gezet nu is aangekondigd dat het tegoed dat je hebt op je Wii U-account wordt samengevoegd met het tegoed op je Nintendo 3DS-account. Dit zorgt ervoor dat er minder geld verloren gaat en je die losse euro op je account makkelijker voor iets anders kunt gebruiken. Toch wel netjes. Dit wordt, zoals de titel al vertelt, allemaal aan beide systemen toegevoegd door middel van een update. Deze komt tevens met de Miiverse voor de Nintendo 3DS, zodat het er meer op lijkt alsof 3DS-bezitters een meeneembare Wii U in hun broekzak hebben. Er is nog geen specifieke datum, maar dit geheel moet plaatsvinden in december.

Nintendo voegt het Wii U- en 3DS-tegoed samen in een nieuwe update

Nintendo voegt het Wii U- en 3DS-tegoed samen in een nieuwe update

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch