Menu Premium

Nintendo verlengt opnieuw het Eternal Darkness-handelsmerk

Duncan Israel 04/01/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Drie keer is scheepsrecht! Nintendo verlengt opnieuw het Eternal Darkness-handelsmerk. Dit komt natuurlijk toevallig wel heel goed uit aangezien de grote  Nintendo Switch onthullings-livestream om de hoek staat, namelijk volgende week vrijdagochtend 13 januari.

Eternal Darkness: Sanity’s Requiem  was de exclusieve psychologische horror-game voor de GameCube uit 2002. Er is nog niks bekend over een mogelijk vervolg op deze klassieker. Echter de sequel, genaamd Shadow of the Eternals, werd in 2013 voor het eerst geteased en het was de bedoeling om de game leven in te blazen door middel van een Kickstarter project. Dit mislukte en hierdoor werd dat project in de vriezer gelegd. De makers van die game hebben echter in 2016 gezegd dat het project nog vol leven zat. Wie weet gaan we tijdens de livestream wel hier wat meer van zien.

Nintendo heeft het handelsmerk van deze game al twee keer eerder verlengt, maar nu komt de verlenging wel heel goed uit. Ondanks het feit dat er in de registratie geen platform wordt genoemd, lijkt het zeer onwaarschijnlijk dat de game bedoeld is uit te komen voor de Wii U of 3DS.

De categorie waaronder het handelsmerk van Eternal Darkness is verlengt is “downloadable electronic game programme/software”. Dit kan er wederom op wijzen dat we de horror-game straks lekker op onze Nintendo Switch kunnen gaan spelen. Nintendo zou er natuurlijk ook zomaar voor kunnen kiezen om geen nieuwe Eternal Darkness, maar een HD-remake of remaster van de game, uit te brengen.

Het gerucht rondom de Nintendo Switch is dat deze console onder andere een virtuele console van de GameCube-versie gaat ondersteunen, de verlenging kan hier ook nog wel iets mee te maken hebben. Vrijdag 13 januari wordt er meer bekend over de volledige launch-titels voor de Nintendo Switch en wellicht is Eternal Darkness er een van. Welke andere Nintendo-klassiekers zie jij graag terugkomen op de nieuwe console van Nintendo? Plaats jouw suggesties in de comments!

Bron: VG24/7

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch