Menu Premium

Nintendo verkocht 45 procent meer Nintendo 3DS-games in 2013

Gamekings Redactie 10/01/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Wii U mag nog wel flink over de toonbank gaan om een succes genoemd te worden, maar de Nintendo 3DS is gaan knallen in het afgelopen jaar. Nintendo verkocht 45 procent meer Nintendo 3DS-games in 2013, ten opzichte van het vorig jaar, wat natuurlijk niets anders dan goed nieuws is voor het Japanse software- en hardwarebedrijf. Hoe kan het dat de Nintendo 3DS opeens zo populair is?

Om m’n eigen vraag gelijk maar even een antwoord te geven: dat heeft de handheld waarschijnlijk te danken aan de grote releases in 2013. Het was het jaar waarin Pokémon X & Y verschenen en ook onder andere The Legend of Zelda: A Link Between Worlds in de winkels kwam te liggen. Volgens Nintendo heeft alles bij elkaar gezorgd voor een stijging van 45 procent wat verkopen van Nintendo 3DS-games betreft, als de cijfers worden vergeleken met die van 2012.

Het is de Amerikaanse tak van Nintendo die deze cijfers bekendmaakt, waardoor het kan zijn dat het alleen maar om Noord-Amerika gaat. Scott Moffitt, Nintendo of America’s executive vice president of Sales and Marketing, laat weten dat er Nintendo 3DS, 3DS XL en 2DS samen om en nabij 11,5 miljoen keer over de Amerikaanse toonbanken ging in 2013. Cijfers die er niet om liegen als je bedenkt dat de handheld in Japan waarschijnlijk nog veel populairder is.

Volgens Moffitt is de Nintendo 3DS een handheld die bedoeld is voor allerlei soorten spelers en wordt de stijgende lijn in 2014 voortgezet. “Met meer games in de franchises die favoriet zijn onder de fans in het verschiet, komen de beste dagen van de Nintendo 3DS nog om de hoek kijken”, aldus Moffitt. Hij doelt waarschijnlijk op games als Super Smash Bros. voor de handheld, want die gaan we ook dit jaar kunnen verwachten. Nintendo, gefeliciteerd met deze cijfers!

Nintendo verkocht 45 procent meer Nintendo 3DS-games in 2013

Nintendo verkocht 45 procent meer Nintendo 3DS-games in 2013

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch