Menu Premium

Nintendo Switch update brengt je de Custom Buttom Layout

Max van Vliet 15/04/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

De nieuwste update voor de Nintendo switch staat klaar om binnen gehengeld te worden. En hij brengt, wat ons betreft, een hele toffe feature met zich mee. De update maakt het namelijk mogelijk om jouw Buttom Layout aan te passen, naar hoe jij hem het liefste ziet. Bij de Xbox en de PlayStation kent iedereen deze feature al, maar nu is het daar dan ook voor de Switch. Is dit een toegevoegde waarde voor deze console, of meer een overbodige luxe?

Wat brengt de update nog meer?

De patch notes voor de Switch firmware zijn gedeeld en dit zijn de nieuwste features. Het grootste doel van deze update is het aanpassen van de gebruiksvriendelijkheid van de Nintendo Switch. De grootste en belangrijkste feature is daarbij dus de mogelijkheid om jouw knoppen opnieuw in te stellen. Als jij altijd al hebt gewild dat jouw A knop de X knop was, dat kan dat dus nu. Je kunt maximaal vijf verschillende profielen aanmaken die je kunt gebruiken voor het spelen van je games. Dus als jij 2 verschillende games speelt waar je net de knopjes anders wil hebben, dan heb je dus verschillende profielen om tussen te eeh, switchen. Handig voor games als Mario Kart of Super Smash.

Kan ik ook op mijn Pro controller de knopjes veranderen?

Is het nu mogelijk om zowel de Joy-Cons en de Pro controller te voorzien van een nieuwe buttom layout? Yep, dat kan ook. Je kunt zelfs de linker en de rechter Joy-Con apart instellen. En alle knoppen op de Nintendo Switch Lite zijn aan te passen met deze update. Ook is het mogelijk dat als je jouw Joy-Con controllers los in beide handen hebt, dat je de ZL en de ZR knoppen kunt gebruiken als extra knoppen (zie dat dus een beetje als de flippers achter op een Scuff controller). Veel succes met puzzelen alvast…

 

 

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch