Menu Premium

Nintendo: Super Mario Run heeft beneden verwachting gepresteerd

Joep Omes 27/03/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

De beroemdste loodgieter ter wereld heeft een plekje in de harten van menig gamer, maar tegenwoordig ook van iedereen met een smartphone veroverd. Als het allereerste avontuur van Super Mario op het mobiele platform bracht Nintendo namelijk Super Mario Run; een game die je met één hand kunt spelen, in de tram, metro, achterin de auto, of op de bank – you name it. Ondanks dat de game 78 miljoen keer is gedownload, bracht Nintendo in haar meest recente financiële briefing het volgende nieuws: Super Mario Run heeft beneden verwachting gepresteerd.

In Super Mario Run is je missie om de immer rennende Mario richting Bowser te sturen, waarbij je met een tik op je scherm sprongen maakt. De game werd in totaal 78 miljoen keer gedownload. De eerste maanden exclusief voor iOS, sinds een paar dagen ook op Android. Van die 78 miljoen downloads werd de volledige game ‘maar’ 4 miljoen keer aangeschaft. Echte Mario fans hebben de game wellicht meteen gekocht, maar de prijs van deze game was waarschijnlijk toch wat hoger dan verwacht voor de casual mobile gamer. Nintendo president Tatsumi Kimishima gaf zelf ook toe aan Nikkei dat de verkoopcijfers niet aan hun verwachtingen voldoen.

Hoe dan ook: de game heeft voor een fikse stijging in de omzet van de mobiele divisie van de Japanse gamemaker gezorgd. In het derde kwartaal van het financiele jaar, van oktober tot en met december, heeft Nintendo 64 miljoen dollar omgezet. Dat is grofweg 3,5 keer zoveel als in de drie maanden ervoor – en allemaal dankzij Super Mario Run. Wat zou er gebeuren als Nintendo bij een volgende game wat beter uitlegt wat je allemaal aan gratis content krijgt, voor je überhaupt de game helemaal aanschaft? Een eerste stap in die richting is gezet met de Android release en ook iOS gebruikers krijgen een update. Er is nu meer content gratis te spelen en er zijn verschillende Yoshi’s om de levels mee te voltooien. Super Mario Run is er nu dus voor iOS én Android. Heb jij Mario al in je broekzak?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch