Menu Premium

Nintendo President Satoru Iwata is overleden

Karim Shehata 13/07/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

De nieuwssectie van Gamekings.tv staat meestal in het teken van aankondigingen van toffe games, trailers en veel meer dingen waar doorgaans een positieve wending aan zit. In dit nieuwsbericht niets van dat, want Nintendo president Satoru Iwata is komen te overlijden.

Dit heeft Nintendo of Japan zojuist bekendgemaakt. Satoru Iwata is afgelopen zaterdag overleden aan een aandoening aan de galblaas. De man die in 2000 bij Nintendo kwam en in 2002 het stokje overnam van Hiroshi Yamuachi is 55 jaar oud geworden. De President van Nintendo had al langer last van gezondheidsproblemen. Vorig jaar moest hij door dezelfde aandoening aan zijn galblaas de E3 aan zich voorbij laten gaan.

Satoru Iwata is in december 1959 geboren in Sapporo, Japan. De man is zijn hele leven al bezeten geweest door video games, want in zijn jonge jaren probeerde hij zelfs thuis al games te maken. Later zou Iwata, terwijl hij op school zat, freelance werk doen voor HAL Laboratory, een ontwikkelstudio van Nintendo. Iwata werd in 2000 als director aangesteld bij Nintendo. In 2002 werd de man benoemd tot de President van Nintendo. Uiteindelijk is hij onder meer verantwoordelijk geweest voor de periodes waarin de Gamecube en de uiterst succesvolle Wii en Nintendo DS uitkwamen.

Bron: Nintendo

Nintendo President Satoru Iwata is overleden

Nintendo President Satoru Iwata is overleden

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch