Menu Premium

Nintendo overweegt de Wii U TVii service in Europa

Gamekings Redactie 29/10/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een leuk nieuwtje: Nintendo overweegt de Wii U TVii service in Europa te introduceren. En dat, op zich, mag je gerust al nieuws noemen, want Nintendo staat er nou niet echt bekend om vooruitstrevend te zijn op het gebied van het bieden van content die niet met games te maken heeft.

Maar niet alleen Europa, ook voor Nintendo’s thuisland, Japan, wordt deze TV-service overwogen. Nintendo’s big boss himself, Satoru Iwata, heeft tegenover investeerders gezegd dat er serieus overwogen wordt om TVii in Europa en Japan te lanceren. Niet alleen de hoeveelheid uren, die wij als Europeanen aan de beeldbuis gekluisterd zitten, is belangrijk in de overweging, ook de manier waarop wij dit doen. Het feit dat wij gewend zijn meerdere dingen tegelijk te doen, zoals het checken van Facebook op je smartphone of het meepraten via Twitter op je tablet, tijdens het kijken van een programma, maakt de Europese-markt een interessante. Iwata-san zegt op korte termijn met meer informatie te komen.

Blijkbaar zien veel partners, zowel de third-party uitgevers als niet-gamegerelateerde partners, een enorm potentieel in de Wii U, temeer omdat het systeem ook gebruikt kan worden als de TV door iemand anders in beslag is genomen. Je weet wel, net zoals dat kan bij de games die je op je Wii U speelt. Je gamet lekker verder op je TV, terwijl de GamePad voor iets anders kan worden ingezet.

TVii gaat in Amerika gebruikt worden om bijvoorbeeld NFL-(American Football) wedstrijden en score-updates te tonen op de GamePad, maar ook TV-diensten als Hulu, Amazon, ABC content en meer. Heel veel belovend allemaal, maar zit jij hier als Nederlandse, potentiële Wii U bezitter op te wachten? Zou je misschien wel geneigd zijn een Wii U aan te schaffen als er diensten als Film 1, HBO of Uitzending Gemist aan het rijtje worden toegevoegd?

Nintendo overweegt de Wii U TVii service in Europa

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch