Menu Premium

Nintendo lanceert in juli een witte Wii U met 32GB in Japan

Gamekings Redactie 30/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

We zijn ongeveer een half jaar verder, nadat Nintendo de Wii U op de markt zette. Nu is het tijd voor een nieuwe editie van de console moeten ze gedacht hebben, want Nintendo lanceert in juli een witte Wii U met 32GB in Japan.

In eerste instantie lijkt dat niet zo heel bijzonder, want er was al lang een witte Wii U. Het verschil is dat destijds de witte variant een basisvariant was en ging je voor de luxere uitgave, dan kreeg je een zwarte Wii U met 32GB aan interne schijfruimte. Daar moest verandering in komen, dachten ze op het kantoor van Nintendo. Als de kleur van je console een belangrijk punt voor je is, kun je nu een witte variant aanschaffen in Japan en toch alle opties hebben die destijds alleen in een zwart uiterlijk te krijgen waren.

Het is niet alleen maar een nieuw uiterlijk dat nu beschikbaar is. Voor de enthousiaste gamer zou het goed nieuws moeten zijn dat Nintendo nu ook komt met een nieuwe GamePad accu. Deze nieuwe accu heeft een inhoud van 2550 mAh, ten opzichte van de oude accu, waar een inhoud van 1500 mAh in zat. In de praktijk betekent dat ongeveer drie uur langer spelen met de GamePad dan mogelijk was zonder opladen.

Daarnaast zit er ook een oplaadstandaard en batterijpakket voor Wii controllers bij. Als we Nintendo moeten geloven, duurt het opladen via de standaard maar anderhalf uur en kun je met de nieuwe batterijen tot wel dertien uur spelen. Er is alleen één kanttekening aan deze release en dat is dat er nog niets bekend is over een release buiten Japan. Wanneer wij in Europa en de rest van de wereld een release kunnen verwachten is nog onbekend. Als je het mij vraagt komt het er sowieso, dus is het wachten op een aankondiging van Nintendo.

Hoe belangrijk vind jij de kleur van de consoles die je onder je TV hebt staan?

Nintendo lanceert in juli een witte Wii U met 32GB in Japan

Nintendo lanceert in juli een witte Wii U met 32GB in Japan

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch