Menu Premium

‘Nintendo kondigt op E3 2019 twee nieuwe Switch modellen aan’

Hylke Haagsma 25/03/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Als toevoeging op het gerucht dat ze vorig jaar voor het eerst publiceerden, meldt The Wall Street Journal nu dat Nintendo van plan is om twee nieuwe modellen van de Switch uit te brengen. En beide kunnen al uitkomen in 2019.

Twee verschillende Switch modellen

De eerste, “zal verbeterde functies hebben die gericht zijn op fanatiekere gamers. Hoewel het niet zo krachtig zal zijn als Sony’s PlayStation 4 Pro of Xbox One X van Microsoft.”

Het tweede model “is een goedkopere versie voor de meer casual gamers.Die Nintendo ziet als een opvolger van de verouderde handheld in de vorm van de 3DS.” De Wall Street Journal haalt beide onderdelenleveranciers en softwareontwikkelaars in hun rapport aan. Er wordt beweerd dat het goedkopere model kosten bespaart door functies te verwijderen, met specifiek genoemde trillingen.

Op de E3 aangekondigd?

De WSJ zegt dat beide nieuwe versies naar verwachting op E3 ??worden aangekondigd. “en mogelijk een paar maanden later worden uitgebracht”, op tijd voor zowel Kerstmis als de release van nieuwe games zoals Pokemon Sword & Shield en Animal Crossing.

Is er vraag naar een nieuwe Switch?

Hoe denk jij over een nieuwe Nintendo Switch? Zou je een serieuzere zwaardere functie van de portable console wel zien zitten? Het is natuurlijk interessant dat Nintendo deze nieuwe varianten mogelijk op de E3 uit de doeken zal gaan doen. Naast dat de aankondigingen van Xbox en PlayStation ook al weer voor de deur staan. Zeker het feit dat de nieuwe Switch minder krachtig zal zijn dan de Xbox One X en PS4 Pro laat zien dat Nintendo niet actief bezig is met de achterstand qua power in te halen. Een verbetering is hoe dan ook wel meer dan welkom. Ook een variant met een lagere instapprijs kan interessant zijn voor de minder fanatieke gamers die toch graag een Switch willen om Nintendo’s games op te kunnen spelen. Welke Switch zou jij gaan halen in de toekomst?

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch