Menu Premium

Nintendo had in 1998 mogelijk bijna Harry Potter-rechten in handen

Lisette Atsma 09/02/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

In 1998 ging de licentie voor de Harry Potter-franchise in de verkoop. Dit betekende dat alle bedrijven die iets betekenden in de media met een noodvaart probeerde pitches te realiseren in de hoop de aandacht op hen te vestigen en eigendom van de rechten te krijgen, zo ook Nintendo. Dit blijkt althans uit een artikel van Unseen64.

De Amerikaanse afdeling van het bedrijf kreeg toentertijd de opdracht om het werk aan drie games compleet op zij te leggen, en zich te focussen op een voorstel  voor mogelijke Harry Potter games.  Het betrof een zwerkbal-gerelateerde game en een third-person adventure titel. Er zijn tekeningen met interpretaties gemaakt, maar helaas zijn hier geen plaatjes van, omdat de artiesten nooit toestemming hebben gekregen deze openbaar te maken.

Uiteindelijk had Nintendo geen kans tegen de grote macht van bedrijven als Warner Bros, wie naast een videogame ook de mogelijkheid kon geven om een film-franchise te starten, en natuurlijk veel meer geld naar de tafel kon brengen.

Bron: Unseen64

Nintendo had in 1998 mogelijk bijna Harry Potter-rechten in handen

Nintendo had in 1998 mogelijk bijna Harry Potter-rechten in handen

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch