Menu Premium

Nintendo en Philips kondigen patentenovereenkomst aan

Karim Shehata 02/12/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

De laatste jaren is de patentenoorlog duidelijk uitgebroken. Op ieder vlak worden er volgens sommige bedrijven patenten geschonden en de meest populaire rechtszaken die dit onderwerp bestrijken zijn waarschijnlijk die tussen Samsung en Apple. De game-industrie kan er echter ook wat van, want bijvoorbeeld Nintendo zat ook verwikkeld in een patentenrechtszaak met Philips. De patentenruzie tussen de twee partijen is nu echter tot een einde gekomen en beide bedrijven sluiten zelfs een overeenkomst wat betreft patenten.

Dit kondigt Nintendo aan door middel van een persbericht op deze dinsdagochtend. Niet alleen klagen de bedrijven elkaar dus niet meer aan, ook gaan Philips en Nintendo elkaar licenties verlenen. Waarschijnlijk is je duidelijk dat dit weleens anders is geweest, want Philips sleepte Nintendo in de afgelopen jaren meermaals voor de rechter. De Nintendo Wii zou namelijk technologie bevatten waar alleen Philips de patenten op heeft. Het laatstgenoemde bedrijf kreeg in juni gelijk bij een rechtszaak, maar nu is er dus een deal: “We zijn zeer verheugd dat we deze overeenkomst met Philips hebben bereikt. Het toont aan dat beide ondernemingen het belang van intellectuele eigendomsrechten erkennen”, aldus Martina Franke, Hoofd Juridische Zaken van Nintendo in een reactie. “Nintendo heeft een omvangrijke octrooiportefeuille en ontwikkelt al lang innovatieve producten, waarbij zij geldige intellectuele eigendomsrechten van anderen altijd respecteert”, besluit Franke.

Er is door Philips en Nintendo besloten niet naar buiten te treden met financiële informatie wat betreft deze deal. Het belangrijkste weten we wel: Nintendo en Philips kunnen met deze deal door één deur en daardoor is de patentenoorlog tussen deze twee partijen in ieder geval tot een goed einde gebracht.

Nintendo en Philips kondigen patentenovereenkomst aan

Nintendo en Philips kondigen patentenovereenkomst aan

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch