Menu Premium

Nintendo Direct draait volgende week om third-party 3DS games

Gamekings Redactie 15/02/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Nintendo Direct van gisteren stond voornamelijk in het teken van first-party games. Geen Zelda of Metroid, maar wel een nieuwe Mario RGP en een Donkey Kong remake. Nintendo Direct draait volgende week om third-party 3DS games!

Voorheen waren de Electronic Entertainment Expo, beter bekend als E3, en de Tokyo Game Show de plek bij uitstek om grote onthullingen te doen. Op zulke beurzen is het tussen de verschillende bedrijven vaak een wedstrijd om de grootste indruk op het publiek achter te laten. Met veel bombarie probeert men de aandacht van de bezoekers af te dwingen. Tevens moeten belangstellenden aldaar in de overvloed aan games hun aandacht selectief verdelen. Veel games krijgen zo niet de aandacht en publiciteit die ze verdienen. Dit heeft ervoor gezorgd dat Nintendo heeft gekozen om deze aandachtsstrijd te ontwijken. Grote onthullingen doet Nintendo tegenwoordig veelal op hun eigen Nintendo Direct. Eens in de zoveel tijd verschijnt er een videobericht, gepresenteerd door Nintendo president Satoru Iwata, waarin nieuwe games en hardware worden besproken en getoond.

In de Nintendo Direct van gisteren onthulde Nintendo een hele lijst aan Wii U en 3DS games. Er werd onder andere aandacht besteed aan de nieuwe RPG Mario & Luigi: Dream Team en een 3DS heruitgave van de Wii game Donkey Kong Returns. Castlevania: Lords Of Shadow – Mirror Of Fate maakte ook een goede indruk ondanks de grotere focus op actie in plaats van het verkennen van omgevingen. Stiekem verlangen Nintendo fans naar een teken van leven van een nieuwe Zelda voor 3DS en dat de Wii U remake van The Legend Of Zelda: Wind Waker een zeer tijdelijk zoethoudertje is. Een nieuwe Metroid zou ook niet misstaan op de 3DS of Wii U. Wel is er op de Wii U een The Legend Of Zelda Community in het leven geroepen. Kunnen MiiVerse gebruikers elkaar alvast gaan hypen over een nieuwe Zelda. Niet dat er niet genoeg first-party games in aantocht zijn maar dat zullen toch echt wel dé klappers zijn. Echter, strategisch gezien is het een slimmere zet om dit soort grote titels op de aankomende E3 te smashen. En zo behoorlijke wind uit de zeilen van de onvermijdelijk aanwezige next-gen consoles te nemen. Het is tenslotte wel een console war.

Voor volgende week staat er een nieuwe Nintendo Direct gepland. Deze zal dan volledig in het teken van nieuwe third-party games staan. Wat zijn third-party games die jij graag op je 3DS of Wii U wilt hebben? Laat de speculaties beginnen!

Nintendo Direct draait volgende week om third-party 3DS games

Nintendo Direct draait volgende week om third-party 3DS games

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch