Menu Premium

Nintendo beukt PlayStation compleet uit de winkels in Japan

Jan Johan Beldrok 05/02/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

De afgelopen weken hebben we van alle hardware producenten de jaarcijfers kunnen zien. En die zagen er bij zowel Nintendo als PlayStation en Xbox erg goed uit. Er werden forse winsten gemaakt. Mede dankzij de pandemie en de bijbehorende lockdown. All good zou je dus denken. Nou niet helemaal, want er is in één regio iets vreemds aan de hand. En dan doelen we op Japan. Als we een bericht van de Japanse research firma Ace Research mogen geloven had PlayStation qua verkoop in de winkels (die zijn daar open) de laatste tijd nog maar een marktaandeel van 1% in Japan. 1 fucking procent. In een land waar PlayStation vandaan komt en waar ze ooit de absolute koning waren.

In januari werden er nauwelijks fysieke PlayStation-games verkocht

De onderstaande afbeelding geeft bijvoorbeeld de cijfers van het Japanse gamesblad Famitsu weer. Dit betreft de verkoopcijfers van de laatste maand. Voor de Switch werden 2,070,506 games verkocht in het land van de rijzende zon en voor de PS4 21,425. Over de Xbox One of Series X en S zullen we het hier maar helemaal niet hebben. Die bestaan in Japan niet of nauwelijks.

Image

24 Nintendo-games tegen 1 PlayStation-game in top 25

Ook opmerkelijk is de top 25 best verkopende games van die maand. De afbeelding komt opnieuw van Famitsu vandaan en toont de trend van de laatste tijd. Switch games verkopen in de shops als een malle, PS4- en PS5-games moeizaam. Alleen helemaal onderaan staat er een PS4-game. Nota bene Call of Duty: Black Ops Cold War.

Image

Okay, dit is fysieke verkoop en Sony scoort beter online. Maar dan nog. Japanse gamers kochten een paar jaar terug gewoon volop PlayStation-games in de winkels. Winkels waren blauw. Dat er iets aan de hand is in Japan, zagen we ook bij de launch van de PS5 aldaar. De nieuwe console van PlayStation is in Japan zo mogelijk nog moeilijker verkrijgbaar dan hier in het Westen. Oorzaak is Sony dat veel minder consoles bij launch beschikbaar maakte dan normaal. Voor hen ging het Westen, waar een grotere markt is, voor. En het resultaat is dus nu zichtbaar… Wat denken jullie, gaat Sony dit terrein terug winnen…

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch