Menu Premium

Nintendo-baas Satoru Iwata halveert zijn eigen maandsalaris

Gamekings Redactie 29/01/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Laatst werd al bekendgemaakt dat ze bij Nintendo de verkoopverwachtingen hebben bijgesteld naar beneden, gezien de Wii U nog niet super vaak over de toonbank gaat. Nu blijkt dat ze bij het bestuur van het Japanse bedrijf inzien dat dit financieel een domper is die niet de hardwerkende mensen onder hen hoeven te voelen en Nintendo-baas Satoru Iwata halveert zijn eigen maandsalaris om een steentje bij te dragen. Ook andere leden van het bestuur nemen genoegen met een salarisvermindering, zodat het verlies dat Nintendo lijdt minder zwaar komt te vallen.

Er ligt op het moment een ontzettende druk op het bestuur van Nintendo. Terwijl de Nintendo 3DS het in 2013 ontzettend goed gedaan heeft – mede te danken door toptitels als Pokémon X/Y, Animal Crossing: New Leaf en Bravely Default – laten de verkoopcijfers van de Wii U nog te wensen over. Met de console is niets mis, de games die ervoor uitkomen zijn tof genoeg om te willen spelen, maar het wil nog niet zo. Het is alsof de geschiedenis zich herhaalt, want ook de Nintendo 3DS deed het niet goed tijdens de launch-periode. Gelukkig weten we achteraf dat het goedgekomen is.

Dat was dan ook een periode waarin Nintendo-baas Satoru Iwata besloot om te snijden in zijn maandsalaris, om het verlies van het Japanse bedrijf binnen de perken te houden. Nu maakt hij bekend dat hij dat wederom gaat doen, nu de situatie zich ook voordoet met de Wii U. Iwata halveert zijn eigen salaris en ook Mario-bedenker Shigeru Miyamoto neemt genoegen met een vermindering van het aantal yen dat er gaat bijgeschreven worden op z’n rekening, in de aankomende periode. Voor hem, maar ook voor director Genyo Takeda, gaat het om een loonsverlaging van dertig procent. De zeven andere leden van het bestuur krijgen twintig procent minder dan normaal gesproken.

Deze situatie gaat in vanaf februari en loopt tot juni, waarna ze opnieuw gaan evalueren hoe Nintendo er financieel voorstaat. Als je het mij vraagt, is het een heel mooi gebaar van het bestuur. Ondanks dat het waarschijnlijk lang niet het verlies gaat dekken, is het tof dat ze zich van zo’n verantwoordelijke kant tonen. Wat zou volgens jou de beste manier zijn om Nintendo richting mooie vaarwateren te sturen?

Nintendo-baas Satoru Iwata halveert zijn eigen maandsalaris

Nintendo-baas Satoru Iwata halveert zijn eigen maandsalaris

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch