Menu Premium

[Nieuws] Amerikaanse Diablo III Auction House is geopend

Gamekings Redactie 13/06/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het was lang voor de release al een veelbesproken topic: Diablo III zou een ‘real money auction house’ krijgen, waar je voor keiharde cash in-game items kan kopen. Het heeft tot na de release mogen duren, maar in Amerika is het virtuele lintje reeds doorgeknipt en de real money auction house voor geopend verklaard.

Het lijkt een gouden zet van Blizzard, dit virtuele veilinghuis. Naast de ‘gewone’ auction house, waar je met goud betaalt dat je in de game verworven hebt, is er nu in Amerika ook een variant waar bij je voor echt geld items kunt kopen. Spelers hoeven niet meer uren loot te doorzoeken om dat ene item te krijgen, maar kunnen het nu gewoon voor harde dollars kopen. Daarnaast kun je met een paar leuke items langzaamaan (of soms zelfs al in één klap) de aanschafprijs van je game terug verdienen. De lachende derde is Blizzard zelf, want ze incasseren zelf per transactie 1 dollar of een percentage van 15 procent van de verkoopprijs. Betalen doe je via je Battle.net balance, waar je dus wel van tevoren geld op moet zetten. Als je via derden zoals PayPal zou willen betalen, komt daarna nog eens 15 procent aan kosten bij.

Blizzard probeert wel te zorgen dat het koopgedrag niet de spuigaten uit zal lopen. Zo zal je item maar 48 uur ter veiling kunnen staan, voordat deze weer wordt teruggezet naar jouw account. Daarnaast kun je maximaal 10 actieve veilingen hebben, zodat mensen items aan gaan bieden die van hoge kwaliteit zijn en makkelijk verkopen. Iets wat Blizzard ook heel goed uitkomt, want meer transacties betekent meer geld voor Blizzard.

Je mag je wel afvragen hoe veilig het is om via deze weg zaken te doen. Blizzard heeft geprobeerd het goed dicht te timmeren, mede door de introductie van verplichte authenticatie. Het is nu verplicht om je te identificeren bij het storten of opnemen van geld van je Battle.net balance. Dat kan op twee manieren: Je kunt een gratis mobiele app downloaden, of je haalt een fysieke keychain in huis. Dat laatste kost je vooralsnog wel $6,50 plus verzendkosten.

Voorlopig is deze functionaliteit nog niet in Nederland beschikbaar, aangezien Blizzard zijn hoofdmarkt eerst wil bedienen. Daarnaast zullen de komende weken ongetwijfeld nog genoeg foutjes aan het licht brengen, die we hopelijk bij de release in Europa niet mee zullen maken. Wanneer die release precies gaat plaatsvinden heeft Blizzard nog niet uit de doeken gedaan, maar het bedrijf geeft wel aan dat het ‘binnen aanzienlijke tijd’ gaat gebeuren. Heb jij je Battle.net tegoed al aangevuld?

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch