Menu Premium

Alle games van Nintendo’s Indie World Showcase op een rij

Mitchel Hoes 12/08/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het was weer eens tijd voor een Nintendo’s Indie World Showcase, vol met indie-games die de komende maanden naar de Switch zullen komen. De presentatie bevatte een combinatie van verschillende nieuwe games en aantal oude favorieten die (eindelijk) naar de Nintendo Switch komen. We hebben alles voor je op een rij gezet.

Alle games van de Nintendo’s Indie World Showcase

Bomb Rush Cyberfunk

In dit graffiti-actie-avontuur van vaderlandse bodem moeten spelers grinden, sprayen en combo’s aaneenrijgen om zich te kronen tot All City King, een van de beste graffiti-artiesten in een bruisende metropool. Daarnaast kunnen ze hun team uitbreiden met extra speelbare personages. Ook gebruikmaken van het intuïtieve tricksysteem om door de stad te bewegen. Dat alles gebeurt onder begeleiding van beats van getalenteerde artiesten. Met artiesten zoals; Hideki Naganuma. Bomb Rush Cyberfunk arriveert in 2022 als tijdelijke console-exclusive op de Nintendo Switch.

TOEM 

Een ontspannende, handgetekende avonturengame waarin spelers op een prachtige expeditie gaan en hun fotografische oog gebruiken om de mysteries van de gelijknamige TOEM te ontrafelen. Spelers kunnen met bijzondere personages praten en hun problemen oplossen. Dat doen ze door foto’s te maken in diverse omgevingen, veelal gebaseerd op het Scandinavische platteland. TOEM arriveert in het najaar van 2021 op de Nintendo Switch.

Loop Hero 

In plaats van te spelen als de held, moeten spelers in deze kaarten-RPG de wereld creëren waarin de held zich begeeft. Middels een uitgebreid deck aan kaarten kunnen spelers vijanden, gebouwen en terreinen plaatsen. Voor elke heldenklasse is sterke loot te vinden en hoe meer loops een speler voltooit, hoe meer opties er beschikbaar komen. Loop Hero komt deze winter naar de Nintendo Switch.

Necrobarista: Final Pour

Deze visuele novel in animestijl gaat over koffie en de dood. Je volgt een dynamische cast van personages terwijl ze de koffiecultuur in een fantasieversie van Melbourne ontdekken. De ethiek achter necromantie en het proces van het loslaten gaan ze ook ontdekken. Deze uitgebreide Director’s Cut van de originele game bevat nieuwe verhaalcontent. Maar natuurlijk ook geremasterde visuals. Er is zelfs een nieuwe Studiostand waarin spelers hun eigen dialogen en verhalen kunnen maken. Necrobarista: Final Pour is een tijdelijke console-exclusive voor de Nintendo Switch.

FAR: Changing Tides

Hijs de zeilen voor een nieuwe reis in deze sfeervolle game die zich afspeelt in een post-apocalyptisch universum dat voor het eerst werd gepresenteerd in FAR: Lone Sails. Spelers zijn de kapitein op hun eigen schip en verkennen een overspoeld landschap, trotseren hevige stormen en lossen puzzels op terwijl ze op zoek gaan naar een nieuw thuis. Het belooft een emotionele, meditatieve reis te worden waar je zonder voorkennis over de FAR-serie aan kunt beginnen. FAR: Changing Tides komt begin 2022 naar de Nintendo Switch.

Shovel Knight: Pocket Dungeon

Met Puzzle Knight als je gids moet je tegen vijanden vechten, relikwieën verzamelen en nieuwe en terugkerende eindbazen verslaan in een fiks puzzelavontuur. Breng vijanden bij elkaar om enorme kettingreacties te ontketenen en verzamel sleutels, drankjes en schatten terwijl je probeert te ontsnappen uit de mysterieuze Pocket Dungeon. Er zijn meer dan tien helden beschikbaar, elk met een eigen speciale kracht en speelstijl. Je kunt het in de game in de lokale multiplayerstand tegen een vriend opnemen. Een exclusieve functie voor de Nintendo Switch is dat amiibo uit de Shovel Knight-serie gebruikt kan worden om een bekende feeënvriend op te roepen. Shovel Knight: Pocket Dungeon wordt in de winter van 2021 uitgebracht voor de Nintendo Switch.

ISLANDERS: Console Edition

In deze rustgevende, procedureel gegenereerde strategiegame ontwikkel je je eigen steden door gebouwen uit je inventaris op een eiland te plaatsen. Scoor genoeg punten om meer gebouwen te krijgen en je eilandvesting uit te breiden. Wanneer je niet meer verder kunt bouwen, kun je gewoon opnieuw beginnen op een ander eiland. Met een minimalistische benadering, intuïtieve mechanieken en een haast eindeloze hoeveelheid kleurrijke eilanden om op te bouwen laat ISLANDERS je keer op keer de stad van je dromen bouwen. ISLANDERS: Console Edition arriveert deze week als tijdelijke console-exclusive op de Nintendo Switch.

Metal Slug Tactics

Dit is het bekende Metal Slug, maar dan met een flinke twist. Eentje die de klassieke actiefranchise naar een nieuwe dimensie brengt. Metal Slug Tactics behoudt populaire elementen zoals de gedetailleerde pixelart en explosieve actie, maar voegt daar een flinke lading tactische gevechtsmechanieken en roguelike elementen aan toe. Spelers besturen bekende Metal Slug-helden zoals Marco, Tarma, Fio en Eri in heftige gevechten. Omdat het een tactische game betreft, is een juiste positionering de sleutel tot succes. Door je troepen op de juiste plaatsen te stationeren, kan de Sync-skill worden geactiveerd. Daarmee berokken je de vijand extra schade. Bereid je voor op een splinternieuwe Metal Slug -ervaring als Metal Slug Tactics in 2022 naar de Nintendo Switch komt.

Tetris® Effect: Connected

Deze versie van Tetris Effect bevat niet alleen de Journey-stand voor één speler, maar ook de competitieve Zone Battle-stand (lokaal of online) plus de coöperatieve Connected-stand waarin spelers samen drie speelvelden leeg moeten spelen. Bovendien beschikt de game over cross-platform multiplayer, wat het makkelijker maakt om spelers te vinden om mee – of tegen – te spelen. Tetris Effect: Connected arriveert op 8 oktober op de Nintendo Switch.

Eastward 

De laatste game van Nintendo’s Indie World Showcase was Eastward. Ontdek een prachtige post-apocalyptische wereld in een actie-avonturen-RPG met puzzel- en dungeonelementen. In een enigszins futuristische samenleving die op instorten staat, ontdekt de hardwerkende mijnwerker John een jong meisje genaamd Sam. Dit onwaarschijnlijke duo gaat op een emotionele reis door een maffe wereld om de waarheid te achterhalen. Onderweg bezoeken ze bruisende stadjes en banen ze zich een weg door duistere bossen. Eastward komt op 16 september 2021 als tijdelijke console-exclusive naar de Nintendo Switch.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch