Menu Premium

‘Nieuwe Splinter Cell game werd via Tweet aangekondigd’

Hylke Haagsma 15/05/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het leek erop dat er een nieuwe Splinter Cell aan zat te komen. Julian Gerighty is een creative director bij Ubisoft en hij Tweette dat hij aan een nieuwe Splinter Cell game werkte.

Of toch geen nieuwe Splinter Cell?

De PR afdeling van Ubisoft heeft een officieel statement gegeven over de Tweets. “Julian was obviously joking as Julian likes to do. It looks like our creative directors are having fun right now. We do not have any announcements to make at this time”, aldus Ubisoft.

Een aparte gang van zaken… Gaat het hier daadwerkelijk om een grap? Of is er toch vuur bij deze gigantische rookwolk? Hopelijk gaan we op de E3 toch echt een Splinter Cell zien. Wij kunnen in ieder geval niet wachten op een mogelijke aankondiging. We hopen dat het niet bij grapjes over een aankondig blijft.

Kritische fans hebben gezorgd voor uitstellen van een nieuw deel

Het is meer dan vijf jaar geleden sinds de release van Splinter Cell: Blacklist. En daardoor staan de fans te trappelen om een nieuwe game. Een tijd geleden in een interview gaf Ubisoft-topman Yves Guillemot een verklaring voor waarom het zo lang duurt om de games terug te brengen. En kritische fans hebben een belangrijke rol gespeeld…

De fans zijn te kritisch

Hij vertelde IGN dat Ubisoft de franchise niet zal terugbrengen totdat het er iets nieuws mee kan doen. Dit was niet het enige wat hij vertelde. Sommige ontwikkelteams van Ubisoft raakten te gespannen om aan een nieuw Splinter Cell-spel te willen werken vanwege druk van fans, zei Guillemot. En ten derde zijn de andere grote franchises van Ubisoft, zoals Assassin’s Creed, “van start gegaan”. Wat ertoe heeft geleid dat het bedrijf zich op hen heeft geconcentreerd in plaats van op Splinter Cell.

“Wanneer je een spel maakt, moet je ervoor zorgen dat je komt met iets dat anders genoeg zal zijn dan wat je eerder deed,” zei Guillemot. “De laatste keer dat we een Splinter Cell deden, hadden we veel druk van alle fans die zeiden: ‘Verander het niet, doe dit niet, doe dat niet.’ Sommige teams waren hierdoor angstig om aan de games te werken.

Aan de ene kant willen ze er dus iets nieuws mee doen, maar aan de andere kant willen fans veel veranderingen niet, een lastig pakket dus voor Ubisoft. Verwachten jullie deze E3 een nieuwe aankondiging?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch