Menu Premium

Nieuwe Sonic game verschijnt mogelijk op current en next-gen

Gamekings Redactie 01/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

We wisten intussen al min of meer dat ze bij SEGA aan de slag waren met een nieuwe Sonic. Niet vreemd, want Sonic Generations was een stevig succes voor SEGA en heeft de blauwe egel opnieuw fier op de kaart gezet voor gamers wereldwijd. Over het nieuwste deel doet een reputabele bron Wintos een boekje open op het forum van 4Chan. Wat blijkt, de nieuwe Sonic game verschijnt mogelijk op current en next-gen en zou in november van dit jaar al in de schappen moeten liggen.

Het gaat hier natuurlijk over een gerucht, maar we hebben het over een bron die in het verleden al vaker in het gelijk is gesteld door de werkelijkheid. Veel vaker zelfs, en er is dus alle reden om naar hem te luisteren.

Volgens de bron heet de nieuwe game voorlopig Sonic Excursion, maar dat hoeft nog niet de definitieve titel te zijn. Het eerste level is ‘Shattered Heights’ en is vergelijkbaar met Sonic Generation’s incarnatie van Speed High Way. Belichting en schaduw zijn voor het team belangrijke vertrekpunten in het ontwerp van de game. Zo begin je het level Shattered Heights in de ochtend, en passeer je de finish bij een stralend hoog middagzonnetje. Of de belichting op deze of andere manieren de hoedanigheid als gimmick ontstijgt, is onduidelijk in het bericht.

Een ander level is Lunar Caverns. Volgens de bron ‘een schitterend level’, ‘zeer heuvelachtig’ en uitgevoerd in ‘chocolade-bruin met paars en witte kristallen muren die het licht verspreiden’. Aan het einde ervan volgt een boss fight met Dr. Eggman, vergelijkbaar met de running boss fight in Sonic Unleashed en de laatste boss fight in Sonic Colors.

Belangrijk nieuws is dat meerdere personages speelbaar worden in de nieuwe game. Werden ze in Generations nog teruggebracht tot een bij tijd en wijle zeer irritante figurantencast, nu willen de makers een aantal van hen terug in de rijstoel zetten. Tails, Knuckles en Amy Rose worden allemaal speelbaar, waarbij de laatste twee eerst unlocked moeten worden. Het zal de moeite lonen om levels opnieuw met andere karakters te doorlopen, omdat er verschillende routes mogelijk zijn afhankelijk van hun specifieke vaardigheden.

De game verschijnt volgens de bron in november op de PlayStation 3, Xbox 360, Wii U, PC, 3DS, PlayStation 4 en de nieuwe Xbox. Alle zeven versies zullen dezelfde zijn behalve dan dat de PC en de next-gens een hogere resolutie meekrijgen. De 3DS versie wordt ditmaal niet door Dimps ontwikkeld, maar door een andere studio. De ervaringen met Dimps bij Sonic Generations waren waarschijnlijk niet goed dus.

Last but not least, de bron gebruikt een verrassende benaming voor de nieuwe Xbox in zijn opsomming van consoles: Xbox Infinite. Xbox Infinite? Ja, inderdaad en wij vragen ons af of hij meer weet dan wij en de rest van de wereld? Het zou een opmerkelijke naam zijn want hoe noem je in godsnaam dan de opvolger van deze console? Xbox Infinite + 1? Punt blijft dat je ‘oneindig’ onmogelijk kunt toppen en dat je daarom je handen er niet aan moet branden. Vinden wij dan.

In principe klinkt de game zoals hierboven geïllustreerd als een smakelijk deel en Sonic Generations ligt alweer een tijdje achter ons. Wij hebben er wel zin in. Maar wat denk jij van de geruchten? Teken je ervoor of had je liever iets anders gezien? Of heb je je hart al lang geleden verloren aan die strenge loodgieter en mag je sindsdien niet meer naar anderen kijken? Deel met ons je gedachten!

Nieuwe Sonic game verschijnt mogelijk op current en next-gen

Nieuwe Sonic game verschijnt mogelijk op current en next-gen

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch