Menu Premium
Loading...

Nieuwe map Eichenwalde voor Overwatch onthuld

Karen Koch 16/08/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sinds de game uit is, is hij niet meer weg te denken uit het gaming landschap. Ik heb het natuurlijk over Overwatch, de enorm populaire multiplayer FPS van Blizzard. Dat Blizzard zelf ook nog lang niet klaar is met Overwatch, is ook duidelijk. Er worden nog steeds nieuwe karakters toegevoegd, en nu is ook de nieuwe map Eichenwalde voor Overwatch onthuld.

Eichenwalde klinkt enorm Duits, en dat is het ook. Dit kasteel staat, in de wereld van Overwatch, bij Stuttgart. Een enorm kasteel in een idyllisch uitziend landschap… Perfecte omgeving om even flink hard te gaan. En hard zal er ook echt gegaan worden op deze map. Niet alleen biedt de map veel verticale manieren om te spelen, er is zelfs een brug die je kan op- en neerhalen. De kers op het taartje is toch ook wel de stormram. Deze lijkt tevens ook dienst te doen als de payload.

Om de map iets meer in de huidige Overwatch lore te plaatsen, dit is naar alle waarschijnlijkheid waar Bastion vandaan komt! Bastion is een robot die in enorme aantallen is geproduceerd, maar waarvan het grootste deel uiteindelijk is vernietigd in de Omnic Crisis.

Eichenwalde ziet eruit alsof er een gigantische veldslag heeft plaatsgevonden. Overal zijn restanten van robots, oorlog en dood terug te zien. Het kasteel lijkt volledig verlaten en is duister dankzij de beperkte lichtinval. Ook de dode koning op de troon doet niet veel om de grimmige sfeer te verlichten. Gelukkig worden deze deprimerende omgevingen een beetje opgevrolijkt door de groene bomen en natuur die zich Eichenwalde eigen hebben gemaakt na de oorlog.

De nieuwe Overwatch map heeft behalve een ‘Coming Soon’ nog geen verdere indicatie van een releasedatum. Heb jij wel al zin om te gaan shinen op deze nieuwe map?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch