Menu Premium

Nieuwe Guilty Gear “een complete reconstructie van de gehele franchise”

Alex 09/08/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Begin deze week kwamen Arc System Works en Bandai Namco met een heuse teaser trailer van de aankomende fighter Guilty Gear. De video bracht een paar mooie beelden met zich mee, maar concrete informatie bleef echter uit. Algemeen directeur van de Guilty Gear-reeks Daisuke Ishiwatari, liet via een twitterbericht weten dat de game een complete reconstructie zal zijn van de gehele franchise.

Volledig nieuwe Guilty Gear

Volgens Ishiwatari zal de nieuwe Guilty Gear geen evolutie van de franchise zijn, maar keert de game ook niet terug naar haar welbekende roots. Het zal ook geen toevoeging zijn op de al gevestigde basis van de serie. De makers van deze aankomende fighting game willen een compleet nieuwe ervaring meegeven aan de spelers van Guilty Gear. Naar eigen zeggen hebben zij de franchise compleet uit elkaar gehaald en de verschillende elementen door elkaar gegooid en samengevoegd. Zo willen de makers een game neerzetten wat uniek is in de serie.

Een uitdaging

Ishiwatari laat weten dat het een enorme uitdaging is voor het verloop van de serie. De werkwijze die zij nu hanteren is een groot risico voor hen. ” What we’re undertaking is a full-frontal confrontation with the essence of the fighting game genre—a tremendous challenge for Guilty Gear. It is a high risk move on our part. However, we have an accumulation of plentiful resources and experience, a clear vision of our ideals, and the excitement towards a future of a new possibility.” aldus Daisuke Ishiwatari.

Eind dit jaar speelbaar

Verdere informatie over een releasedatum heeft de beste man nog niet vrijgegeven. De game zal echter wel al te spelen zijn tijdens het evenement van Arc System Works, ArcRevo World Tour Final 2019 genaamd, wat op 16 en 17 november aanstaande gehouden zal worden. De demo van de game zal daar te spelen zijn op een PlayStation 4. Verdere informatie over een release op de overige consoles is nog niet bekend gemaakt.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch